Kontakt: +45 50540204

Du har sikkert prøvet at bo på et hotel, der bare overhovedet ikke levede op til dine forventninger: elendig service, uhumsk værelse, trafikeret vej lige på den anden side af vinduet, og…. var det lige en kakerlak, du spottede ud af øjenkrogen?

Selvom det, når man skærer ind til benet, måske er rejsen i sig selv, det kommer an på; seværdighederne, kulturen, maden, selskabet og oplevelserne, så kommer man ikke uden om, at det betyder noget, hvor man overnatter. Det betyder noget for ens overordnede oplevelse af rejsen, af landet og af dets befolkning, om man har været tilfreds eller utilfreds med et hotel.

På samme måde har du sikkert også minder fra rigtig gode hotelophold. Du har måske boet på et luksushotel, hvor alt var rent, pænt og helt igennem lækkert, så du aldrig havde lyst til at rejse hjem igen. Eller måske har du overnattet på det mest charmerende lille boutiquehotel, der havde den rareste ejer, man kunne tænke sig, og som fik dig til at føle dig hjemme lige så snart, du var trådt ind ad døren.

Det er altså ikke lige meget, hvor du overnatter. Så hvorfor ikke gøre hotellet til en del af den samlede rejseoplevelse? Hvorfor ikke vælge hoteller ud fra, hvor du kan få anderledes og unikke oplevelser (af den gode slags naturligvis!), og som også bliver noget du fortæller om, når du kommer hjem igen – på lige fod med de forskellige kendte og mindre kendte steder, du har besøgt på din rejse?

Her kan du læse om nogle usædvanlige og helt unikke hoteller rundt om i Peru, som du helt sikkert vil huske på lige fod med de seværdigheder og steder, du i første omgang rejser for at se!

1. Overnatning for de eventyrlystne

Lider du af højdeskræk, kan du lige så springe ned til punkt 2 med det samme, for dette hotel vil give dig svimlende fornemmelser bare ved tanken.

Er du derimod til adrenalin, adventure og ikke mindst bjergtagende natur – og har du ikke noget imod at skulle bære sikkerhedshjelm på vej til dit hotelværelse, så er du kommet til det rette sted!

skylodge kapsel i Peru

Skylodge Adventure Suites tilbyder overnatning under stjernerne i gennemsigtige kapsler, der er spændt fast til en lodret klippevæg, i en fuldstændig afsides beliggenhed i Inkaernes Hellige Dal i Cusco… hmmm, nok nærmere omkring 120 meter over Den Hellige Dal, for at være helt præcis.

For at nå de 3 kapsler skal man først klatre de 120 meter op af den stejle klippe. Har man ikke lyst til det, er det også muligt at komme dertil via en kombination af vandrestier og zip line (en slags wirebro spændt ud mellem klipperne).
At bo på dette hotel vil med (næsten) 100 % garanti ikke være som noget andet hotelophold, du har oplevet!

Skylodge varelse

Overnatning på Skylodge Adventure Suites er altså kun for den frygtløse. Til gengæld belønnes man med en fantastisk 300 graders udsigt over den Hellige Dal, Urubamba-floden og de omkringliggende bjerge – og når du efter solnedgang kryber ned under dynen: over en (forhåbentlig) stjerneklar nattehimmel!

Skylodge Adventure Suites åbnede i juni 2013. Der er 3 kapsler i alt. De er specialbyggede af polycarbonat (brudsikker plast) og aluminium (der også bruges til at bygge fly). Kapslerne måler ca. 7 meter i længden og 2,5 meter i højden og bredden.

Hver kapsel indeholder alt, hvad man måtte have brug for: 4 sovepladser, en spiseafdeling og eget badeværelse, der er adskilt fra soveafdelingen med en isoleret væg. Suiterne har hver 6 vinduer og 4 ventilationskanaler, der sikrer et behageligt indeklima. Belysningen består af 4 lamper og 4 læselamper ved sengene, alle sammen forsynet med strøm fra solceller.

Soveværelse

Ønsker du at beskytte dig mod nysgerrige blikke fra kondorerne (ja, du er oppe i deres luftlag), har du mulighed for at trække gardinerne for.
Hver kapsel har desuden en ”balkon”, hvorfra man kan nyde den fantastiske udsigt over dalen.

Ægteparret bag Skylodge Adventure Suites tilbyder også adventureaktiviteter i området omkring Skylodge, som f.eks. ziplining og via ferrata (italiensk for ”jernvej”, og referer til beskyttede bjergbestigningsruter, der består af kabler, trin, broer og stier, der gør det muligt for erfarne såvel som uerfarne bjergbestigere at bestige og vandre bjergsider med fantastiske udsigter, der ellers ville have været meget farlige).

Skylodge Adventure Suites ligger kun lidt mere end en times kørsel fra Cusco, og stedets popularitet er voksende, så kunne du tænke dig at overnatte her, er det en god idé at starte planlægningen i så god tid som muligt.

2. Overnat privat hos lokal familie på Titicaca-søen

På Titicaca-søen, der nok er mest kendt for sine flydende sivøer, har du mulighed for at bo privat hos en lokal familie på øen Amantaní. Amantaní er ikke en af sivøerne, men en ”normal” ø med ca. 4.000 quechua-talende indbyggere. Lokalbefolkningen lever primært af landbrug. De dyrker hvede, quinoa, kartofler, grønne bønner og andre grøntsager, som de dyrker på gamle landbrugsterrasser – mange ved håndkraft. De opdrætter også kvæg, herunder alpaka, så de er forsynet med mælk, ost, kød og uld.

Smilende værtsmor
En smilende Amantaní-værtsmor (photo courtesy Claudia Looi)

Fordi Amantaní ligger længere væk fra Puno (som er udgangspunktet på fastlandet for besøg på Titicaca-søen) end den mere besøgte Taquile-ø, vil et besøg på Amantaní give et mere autentisk indblik i de lokales liv og hverdag.

Nogle familier på Amantaní-øen har valgt at åbne deres døre for rejsende, så ønsker du at komme helt tæt på Perus befolkning er en overnatning hos en privat familie på Amantaní en perfekt mulighed. Amantaní-befolkningen er generelt meget smilende og glade mennesker, og du vil blive velkommet med åbne arme.
Du skal dog ikke forvente noget luksusophold. Forholdene er meget enkle, uden elektricitet og rindende vand. Til gengæld får du en unik chance for at få indblik i en helt anden hverdag. Du oplever din værtsfamilies daglige liv med madlavning, håndarbejde (bl.a. væve- og strikkearbejder) og husholdning.

Amantani privat indkvartering
Der laves urtete (photo courtesy Claudia Looi)

Om aftenen vil der være et show, hvor du kan se en optræden med traditionel musik og dans. Denne del af besøget er lidt turistet, men det er alligevel værd at se.

Øen er desuden meget smuk med to bjergtoppe, der er opkaldt efter Moder Jord og Fader Jord, så gå også en tur i det flotte landskab med udsigter over øen og den omkringliggende Titicaca-sø.

Udsigt over "Moder Jord" og "Fader Jord", Amantanís to bjergtoppe.
Her ses Amantanís to bjergtoppe opkaldt efter Moder Jord (“Pachamama”) og Fader Jord (“Pachatata”).

Gå ikke glip af denne usædvanlige mulighed for at komme helt tæt på Titicaca-søens lokalbefolkning. Du vil uden tvivl komme hjem med uforglemmelige rejseminder, som en overnatning på et af Punos mange hoteller ikke kan slå!

3. Vågn op til udsigten over Machu Picchu

Hvem vil ikke gerne opleve Inkaernes Glemte By, som den ser ud på alle postkortene? Sidde helt alene på en klippe og bare nyde et øde og fuldstændig stille Machu Picchu – uden horderne af turister?

MP solnedgang
Solnedgang over den gamle Inkaby.

Svaret er Belmond Sanctuary Lodge, det eneste hotel, der ligger på Machu Picchu-bjerget, kun ganske få meter fra indgangen til ruinkomplekset, så meget nærmere kommer du ikke.

Belmond Sanctuary Lodge består af 31 værelser og suiter, hvoraf halvdelen vender ud mod Machu Picchu.

Langt de fleste besøgende på Machu Picchu har overnattet i Aguas Calientes (den nærmeste by, beliggende i dalen for foden af Machu Picchu), og nogle kommer endda med toget fra Cusco.
Shuttlebusser kører konstant op og ned af bjerget for at transportere folk til og fra Machu Picchu. På peaktidspunkterne kan køerne til at komme med en bus være meget lange, og man kan være uheldig at vente i lang tid.

En overnatning på Belmond Sanctuary Lodge giver dig muligheden for at få det optimale ud af dit besøg til Machu Picchu. Du vil opleve stedets sande magi, den stemning af dyb ensomhed, der præger disse gamle byer – når de altså er tomme.

Oplev Machu Picchu på de bedste tidspunkter af dagen: ved solopgang og ved solopgang. Især ved solnedgang har du chancen for at sidde det allerbedste sted og nyde solnedgangen, i fuldstændig stilhed. Ved solopgang er der typisk andre mennesker, men slet ikke så mange som hen ad morgenen og i løbet af dagen.

Hotel terrasse med udsigt
Nyd udsigt over landskabet fra hotelværelsets egen terrasse.

Her et forslag til hvordan du får det maksimale ud af dit besøg på Machu Picchu:
Check ind på Belmond Sanctuary Lodge. Nyd et lækkert måltid på hotellets terrasse. Tilbring eftermiddagen med at læse lidt om Inkaernes Glemte By og tag evt. et smut ned i hotellets spa og wellnessafdeling. Sidst på eftermiddagen, når antallet af besøgende på komplekset svinder ind, finder du stedet med den bedste udsigt. Snart er den sidste bus med turister kørt, og du kan, i fuldkommen stilhed, nyde den måske smukkeste solnedgang, du har set i dit liv. Machu Picchu ligger på en bjergtop med grønne, frodige bjerge så langt øjet rækker. Sørg også for at tage nogle af de der postkortværdige billeder.

Næste morgen står du tidligt op og kan gå rundt uforstyrret på Machu Picchu. Gå på opdagelse i den gamle bys forskellige dele, alt imens solen står op. Machu Picchu i solopgangen lys er intet mindre end magisk.
Når de første busser begynder at komme, går du tilbage til hotellet, spiser morgenmad, tager en lur eller går i spaen.

På én dag har du formået at se et af verdens syv nye vidundere fuldstændig uforstyrret, blot ved at benytte dig af muligheden for at besøge Machu Picchu før indtoget af busser begynder og efter den sidste bus er kørt.

Meget bedre bliver det ikke. Og når man muligvis ikke vil se Machu Picchu mere end den ene gang i sit liv, hvorfor så ikke få mest ud af det?

Hotellet, der giver dig én på opleveren

Vi kan hurtigt blive enige om, at disse tre hoteller/overnatningsmuligheder er med til at give den rejsende i Peru én på opleveren. Overnatter du ét af disse tre steder, vil du uden tvivl få unikke hoteloplevelser, du aldrig har haft før!

Har du også fået øjnene op for at vælge hoteller, der bidrager til den samlede rejseoplevelse, og som du vil huske længe efter, at du er kommet hjem, har du altså her tre gode forslag.

Men hvad med dig? Har du nogen usædvanlige hoteloplevelser fra Peru eller andre steder? Det vil vi meget gerne høre om! Fortæl os om dem i kommentarfeltet nedenfor!