Kondor Rejser
Kondor Rejser
Machu Picchu rejser Peru

Machu Picchu Rejser, ture og oplevelser

 • Machu Picchu er et af de steder, som enhver rejsende bør opleve mindst én gang i deres liv. Tronende på toppen af et højt bjerg, ude i den frodige regnskov, og beskyttet fra de spanske erobrere, har stedet overlevet indtil i dag som et af de mest velbevarede levn fra inka-civilisationen. 

  Mens Machu Picchu ofte bliver kaldt Inkaernes Glemte By, så vidste inkaerne altid selv, hvor det var. Heldigvis har deres efterkommere åbnet dørene op for os andre, så vi kan gå på opdagelse, fordybe os, blive fuldstændig betagede og dykke ned i den utrolige ro og mystik, som dette hellige sted omgærdes af.

  Tag med på én af vores Machu Picchu rejser, og opdag det fascinerende område omkring Cusco og Machu Picchu, der byder på storslåede naturoplevelser og levn fra det imponerende Inkaimperium.

  Begynd din rejse til Machu Picchu i dag!

 • Machu Picchu rejser – Regler og bestemmelser

  Siden 1. juli 2017 har der gældt nye regler for adgangen til Machu Picchu.

  Hvorfor nye regler?

  Siden Machu Picchu fik status som bevaringsværdig på UNESCO’s liste verdenskulturav d. 9. december 1983, er antallet af årlige besøgende steget støt, de sidste år så meget, at myndighederne har været tvunget til at handle. Hovedbekymringen handler naturligvis om, hvordan man bedst bevarer det gamle kompleks.
  Før disse nye regler trådte i kraft, var det daglige antal adgangsbilletter begrænset til 2.500, baseret på UNESCO’s anbefaling, og i højsæsonen var billetterne mange dage udsolgt. Men det reelle antal besøgende på Machu Picchu per dag har i virkeligheden været meget højere, når man tager i betragtning de forskellige kombinationer af billetter, man har kunnet købe, og det daglige antal besøgende har været op til 3.800.

  De nye regler er blevet implementeret for bedre at kunne kontrollere, hvordan besøgende og guider får adgang til komplekset, og på den måde bedre bevare stedet og dets arv også i fremtiden.

  Adgansperioder

  Adgansperioder 1

  1. Fra 6:00
  2. Fra 7:00
  3. Fra 8:00

  Adgansperioder 2

  1. Fra 9:00
  2. Fra 10:00
  3. Fra 11:00

  Adgansperioder 3

  1. Fra 12:00
  2. Fra 13:00
  3. Fra 14:00

  De besøgende skal forlade stedet indenfor adgangsperioden, og det er ikke muligt at blive lukket ind på Machu Picchu igen, hvis man først en gang har forladt stedet. Besøgende og guides, der ikke forlader komplekset indenfor det tilladte tidsrum, vil blive ledsaget til udgangen af myndighederne.

  Kun adgang med autoriseret guide

  Ifølge de nye bestemmelser skal alle besøgende på Machu Picchu være ledsaget af en guide. Disse guider skal være officielle Machu Picchu-guider eller autoriserede turistguider. Guiderne skal kunne fremvise gyldig guide-ID, og hver guide tillades ikke grupper på mere end 16 personer. Guiderne skal ind- og udregistrere alle besøgende, og de er forpligtede til at informere de besøgende om stedets gældende regler. Guiderne skal også ledsage alle besøgende, der ønsker at bestige Machu Picchu Mountain og Wayna Picchu Mountain.

  Fastsatte ruter

  Dette punkt er ikke så klart defineret i det officielle dokument om de nye regler. Men det bemærkes i de nye bestemmelser, at det skal være muligt at se alle dele af komplekset ved en enkel gennemgang. Ruten vil blive markeret for at undgå køer og for at forhindre at for mange stopper ved enkelte steder på samme tid.

  Bestil i god tid

  Fordi adgangen til Machu Picchu som beskrevet er begrænset, anbefaler vi at du bestiller din rejse til Machu Picchu i god tid. Dette gælder i særlig grad for højsæsonen (påske, maj-oktober samt jul og nytår). Når det maksimale antal besøgende er nået for en given dag, lukkes der nemlig for salget, og yderligere bookinger er ikke muligt.

  Det er desuden meget vigtigt, at man sikrer sig at alle givne personlige oplysninger er korrekte, idet rettelser i udstedte billetter ikke er muligt, ligesom betalinger under ingen omstændigheder kan refunderes eller billetter videregives.

  Wayna Picchu og Machu Picchu Mountain info

  Ønsker man at bestige Wayna Picchu og Machu Picchu Mountain, skal man være opmærksom på at der også her er adgangsbegrænsning.

  For Wayna Picchu tillades der dagligt kun adgang til 400 personer; 200 personer kl. 7-8 og 200 personer kl. 10-11.
  For Machu Picchu Mountain er der 800 billetter per dag; 400 personer kl. 7-8 og 400 personer kl. 9-10.

  Har du billet til Machu Picchu og Wayna Picchu har du ret til at tilbringe 6 timer på området.
  Har du billet til Machu Picchu Mountain, har du ret til at tilbringe 7 timer på området.

  Fordi reglerne for adgang til Machu Picchu skifter regelmæssigt, er det den enkeltes eget ansvar at kende detaljerne, før man booker en rejse til Machu Picchu.

 • Fakta

  Vælger du Kondor Rejser som din Machu Picchu-rejser ekspert, har du ikke bare valgt en fantastisk destination for din rejse, men samtidig vælger du en eksklusiv pakke med en lille, måske privat, gruppe, der giver dig den fulde oplevelse!

  Mange rejsebureauer sælger grupperejser med mange deltagere, men hos Kondor Rejser er grupperne små; typisk 2-4 deltagere og maksimum 12 – med privat guide naturligvis. For større grupper med flere deltagere plejer vi at dele op i mindre grupper.
  På den måde sikrer vi dig det fulde udbytte af din Machu Picchu rejse!

  Hvor ligger Machu Picchu?

  Hvor ligger Machu Picchu?

  Machu Picchu ligger i 2.400 meters højde, på toppen af et bjerg mellem to tinder, med Urubamba floden 450 m under sig, 80 km nord-øst for Cusco, Inkarigets hovedstad.

  Man kan ikke andet end imponeres over hvordan Inkaerne for så mange århundreder siden formåede at bygge en så fantastisk konstruktion, som Machu Picchu er, på en så udfordrende beliggenhed.
  Machu Picchu er blandt Verdens 7 Nye Underværker.

  Hvor på kortet finder jeg Machu Picchu?

  Hvor på kortet finder jeg Machu Picchu?

  Kortene på vores hjemmeside indeholder farvede symboler, der repræsenterer rejseruter, arkæologiske steder, floder, campingpladser, rafting- og vandreruter samt ruter der tages med bus-, tog- og fly. På kortene kan du også se distanceberegninger, korte beskrivelser af arkæologiske steder, højder samt navne på byer, søer, kløfter, etc.

  Turkortene finder du under de enkelte programmer.

  Anbefaling

  Anbefaling

  Der findes mange forskellige turruter og -muligheder for rejser og ture til Machu Picchu og der gælder mange regler og bestemmelser. Sørg derfor for at lave lidt research, før du booker.

  Machu Picchu er en af de mest populære turistattraktioner i Peru og Sydamerika, og vi anbefaler derfor at man bestiller sin rejse i så god tid som muligt, især for rejser i højsæsonen (påske, maj-oktober, jul og nytår).

 • Turaktiviteter – Oplevelsesmuligheder

  Forbered dig på et af dit livs største eventyr! Fra Cusco og den Hellige Dals bjerge til udkanten af Amazonas’ regnskov i Santa Maria og Quillabamba, fredfyldte øjeblikke på en vandresti forbi gamle ruiner eller vind i håret og adrenalin ned af bakke på mountainbike.
  Lige gyldigt hvilken tur du vælger, garanterer vi nogle fantastiske oplevelser og uforglemmelige rejseminder!

  Du kan enten besøge Machu Picchu som en del af en kulturel rundrejse, der ikke kræver så meget af dig fysisk.

  Du kan også vælge at vandre til Machu Picchu eller booke plads på en af vores multi-aktive rejser, der indeholder f.eks mountainbiking, vandring og rafting.

  Derudover er der mulighed for canopy, overnatning på lodge i regnskoven, afslapning i varme kilder, etc.

Machu Picchu Inkastien på 2 dage
Inkastien til Machu Picchu (4 dage)

Vandring til Machu Picchu

Se Alle Programmer
Inca Jungle Tour (4 dage)
Salkantay Trek, vandring til Machu Picchu (4 dage)

Vil du vide mere? Læs disse artikler

Klar til Inksatien

7 Gode Tips til Vandring på Inkastien

Er det virkelig så hårdt at gå Inkastien? Er du nervøs...
Inkastien panorama udsigt

En god tur på Inkastien – for alle?

Hvorfor er der så store forskelle på priserne på tur...