Kontakt: +45 50540204

Hvad man kan se og opleve i Arequipa, Peru?

Hvis du rejser til Peru, bør du helt sikkert besøge den Hvide By. Men måske er du i tvivl om hvilke steder du bør besøge mens du er i Arequipa? Og du vil måske gerne vide hvad de bedste ting at tage sig til i Arequipa er? I så fald er denne guide lavet til dig, for her vil du få et overblik over de bedste steder og mest fantastiske ting at foretage sig i Arequipa. Lad os begynde!

Her er de 6 bedste ting at foretage sig i Arequipa:

 1. Santa Catalina KlosteretSanta Catalina Klosteret i Arequipa

  En af hovedattraktionerne i Arequipa må siges at være Santa Catalina de Siena klosteret, som er et af de smukkeste og mest unikke steder vi har oplevet på vores rejser, og et af de steder, hvor man slet ikke kan lægge kameraet fra sig.

  Klosteret er kæmpestort, og ligger med sine knap 20.000 kvadratmeter i hjertet af selve byen. Det blev bygget med de typiske hvide kvadersten fra Arequipa, der kommer fra Chachani vulkanen. Klosteret er også udsmykket med detaljer i den røde kvadersten, som kommer fra vulkanen Misti. Kombinationen af de hvide og røde sten ser simpelthen fantastisk ud.

  Klosteret byder på arkitektoniske perler såsom buer, kupler, farver, gyder, kunstværker, farvefulde vægge i hvid, blå og orange… Santa Catalina de Siena klosteret er virkelig smukt! Nogle af gaderne er endda opkaldt efter spanske byer: Toledo, Córdoba, Sevilla… Alene det kan være med til at klosteret ligger højt på listen over steder der skal opleves i Arequipa?

  Der bor mere end 300 nonner i klosteret, og de afstammer næsten alle fra kreolerfamilier (født i Amerika, men af spansk afstamning.) Nu til dags er der meget få nonner tilbage, og de lever isoleret i en lille del af klosteret som selvfølgelig ikke er åbent for offentligheden.

  Hvis du kun har mulighed for at opleve én enkelt seværdighed i Arequipa, bør du helt sikkert vælge Santa Catalina klosteret!

  Santa Catalina klosteret har åbent hver dag fra klokken 9 om morgenen til klokken 17 om eftermiddagen. Og på tirsdage og onsdage er der åbent frem til klokken 20. Vi anbefaler at du besøger klosteret tidligt på dagen, så er der ikke lige så mange besøgende.

  Det koster 40 soles i entré, både for peruvianere og turister. Børn op til 7 år har gratis adgang. Hvis du er studerende i Peru kan du få forskellige rabatter, og for besøgende der er under uddanelse og også er under 21 år, koster entreén kun 21 soles. Men husk at medbringe dit studiekort! Du kan købe billetter i døren eller på billetkontoret, og du kan betale med kort eller kontanter. Udover din billet får du tildelt et kort over området (og tro os, du vil få brug for det!) og hvis du ønsker en guide kan du betale lidt ekstra, og så vente på at en guide bliver ledig.

  Santa Catalina klosteret er meget stort, og indeholder mange forskellige rum og værelser, små pladser og snævre gyder. På trods af dette er det ikke svært at komme rundt, da du får et kort sammen med din billet. Hvis ikke du får et kort automatisk kan du bede om det.

 2. Den imponerende katedral

  Katedralen Basilica Santa Maria er byens største kirke, som den troner på Plaza de Armas med sin imponerende arkitektur.

  Den imponerende katedralKatedralen blev bygget i det 17. århundrede og var en af de første katolske bygninger af slagsen i Arequipa. På grund af de jævnlige jordskælv i området er kirken blev ombygget af flere omgange. Katedralen som vi kender den i dag blev indviet i 1844, efter at Peru allerede var et selvstændigt land. Den sidste istandsættelse var i 2001, efter et af tårnene faldt sammen på grund af endnu et jordskælv.

  Arequipas katedral er udført i renæssancestil men har også elementer der stammer fra kolonitiden. Den er bygget udelukkende af den hvide kvadersten, som er typisk for bygningerne i Arequipa. Men indvendigt er der i modsætning til facaden benyttet mange byggematerialer fra Europa: orglet (som er et af de største i Latinamerika), Carrara marmor, prædikestolen, osv.

  Indgangen til selve kirken er gratis, og du kan altid opleve religiøse folk bede indenfor. Katedralens museum er åbent fra klokken 10 om formiddagen til klokken 17 om eftermiddagen, og katedralen er lukket om søndagen. Du får adgang fra siden af bygningen, og det er muligt at få en guidet tur. Hvis du har brug for mere information om hvordan du bedst muligt besøger Basilica katedralen kan du spørge om hjælp der, der er nemlig altid folk på arbejde, eller du kan spørge på hotellet.

 3. La Plaza de Armas – Arequipas centrale plads

  Arequipas Plaza de armasTorvet, la Plaza de Armas, er hjertet i det historiske centrum i byen, og blev fredet som en del af UNESCO World Heritage i år 2000. På torvet kan du her finde flotte haver, store palmetræer og et smukt springvand.

  På en af siderne af torvet står den imponerende katedral, og på den anden side finder du 3 to-etagers hvide bygninger med arkader, fyldt med cafeér og restauranter.

  Vi anbefaler at du sætter lidt tid til side for at besøge bygningerne her. Du kan eksempelvis nyde nogle forfriskende drikkevarer, eller et måltid mad på deres terrasser, så får du nemlig samtidig en helt fantastisk udsigt over Katedralen og torvet.

 4. Besøg Yanahuara udsigtspunktet

  Her får du et at de bedste udsyn over byen, og du kan se alle tre vulkaner som omkranser byen: Misti, Pichu Pichu og Chachani vulkanerne. Der findes også et torv hvor du kan sidde ned og slappe af, og prøve den lilla chicha (en peruviansk drik lavet af lilla majs), eller spise en lækker is lavet af ost.

 5. Besøg Museet for Andesbjergenes Helligdomme (Museo Santuarios Andinos)

  Tæt placeret på Plaza de Armas, finder du her et museum der skal opleves takket være den store samling af inkaskatte. Det vigtigste at nævne når det gælder dette museum, er at det indeholder en af de mest kendte mumier i Peru, og måske i hele verden. Mumien af Juanita som blev fundet i 1985 i Ampato vulkanen, og som er over 550+ år gammel.

 6. Oplev Colca-kløften

  Colca Canyon Peru Colca-kløften er blandt de mest berømte attraktioner i Peru, og hvis du har tid til det bør du helt sikkert føje det til listen over steder du skal opleve i Arequipa. Sidst men ikke mindst er det den næst dybeste kløft i verden, og du kan her se andeskondoren, den største fugl i verden, flyve frit. Rejsen til kløften fra byen tager 3 timer, men det er tiden værd. Til sidst kan vi nævne at du kan klikke her eller på billedet ovenfor for at læse mere information om hvordan du kan finde frem til Colca-kløften, eller lære mere om selve kløften.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *