Kontakt: +45 50540204

Person i den hellige dal

Den Hellige Dal

Full dag

Besøg Den Hellige Dal og mærk historiens vingesus på dette enestående sted, som tager dig med til mystiske inkaruiner, en kolonitidskirke og indfører dig i gamle vævetraditioner.

Detaljer

Priser fra

400 Kr.
  •  
Begyndelse

Cusco

Gruppe str.

min. 2 - max 12

Slut

Cusco

Alder

12 - 90

sværhedsgrad

2/3

Højdepunkter

Besøg det farverige Pisac-marked, oplev den imponerende Ollantaytambo-fæstning og dyk ned i den historiske Inka-kultur. De majestætiske terrasser i Moray og de traditionelle saltminer i Salineras skaber en uforglemmelig rejse gennem Perus kulturelle og naturlige rigdomme.

Dagsprogram

Kør gennem Den Hellige Dals enestående landskab, langs den bugtende Urubamba-flod, og besøg Chinchero, Moray, Pisac og Ollantaytambo. Du vil ikke undgå at mærke, hvordan dette sted emmer af historie og mystik.

På denne dagstur besøger du gamle inkaruiner, et lille men meget traditionelt vævecenter, og du kan nyde typiske lokale retter.

Kom med på en spændende dagstur til Inkaernes Hellige Dal!

Første stop på turen erl Moray, et fascinerende agronomisk center, som inkaerne brugte til forsøg med afgrøder.

I tre naturlige store huller konstruerede inkaerne nogle cirkelformede landbrugsterrasser, der genskaber tolv forskellige mikroklimaer og tyve forskellige miljøzoner, hvorved man kunne teste i hvilke klimaer afgrøderne trivedes bedst. Bagefter kunne inkaerne så bruge den viden i praksis og optimere produktionen af deres afgrøder.

Det er nu tid til at spise frokost, så vi stopper på en lokal restaurant, hvor vi nyder typiske retter fra området, f.eks. ceviche, grillet lam, ørred og svinekød for ikke at tale om bønner, kartofler og majs.

Efter frokosten kører vi yderligere 20 minutters tid gennem det smukke landskab, hvorefter vi ankommer til Ollantaytambo.
Fæstningen i Ollantaytambo var oprindeligt dalens primære forsvar mod Antierne fra naboegne i regnskoven, og konstruktionen blev påbegyndt under inkakongen, Pachacutec, men blev aldrig færdiggjort.
Ollantaytambo udgør også stedet for inkaernes største sejr over spanierne i årene omkring den spanske erobring. Inkakongen Manco Inka trak sig tilbage hertil i 1537 med sine tropper efter et katastrofalt nederlag og tabet af Sacsayhuaman nær Cusco. Her formåede han at jage spanierne under Hernando Pizarro på flugt. Sejren var dog kortvarig, for Pizarro omgrupperede sine styrker, vendte stærkere tilbage og erobrede fæstningen i Ollantaytambo.

Ollantaytambo er et imponerende bygningsværk, der rummer flere uløste mysterier. Et mysterium går på, hvordan Inkaerne formåede at transportere tonstunge lyserøde granitklippestykker fra stenbrud mange kilometer væk.

Ollantaytambo-fæstningen blev som mange andre inkakonstruktioner benyttet til forskellige formål. Vi ser bl.a. soltemplet, der blev brugt til astronomisk observatorium, og de kongelige bade.

Det er nu tid til at spise frokost, så vi stopper på en lokal restaurant, hvor vi nyder typiske retter fra området, f.eks. ceviche, grillet lam, ørred og svinekød for ikke at tale om bønner, kartofler og majs.

Herefter kører vi videre mod Pisac. Endnu før vi er ankommet til selve Pisac, ser vi fra den modsatte side af Urubamba-floden det store ruinkompleks posere majestætisk på bjergsiden over Pisac by. Ad en snoet vej kører vi op til ruinerne, hvor vores guide giver en rundvisning på komplekset.

Pisac-ruinerne blev brugt til både befæstning, helligt sted, observatorium og beboelse og er et klart bevis på inkaernes fremragende dygtighed indenfor bygningskonstruktion. Vi ser nærmere på bl.a. tunneler, det astronomiske observatorium, hvor præsterne hvert år lavede beregninger for vækstsæsonen, og ikke mindst det hellige soltempel. Det er også i Pisac vi finder den største kendte inkakirkegård (inkaerne begravede deres døde i højtbeliggende grave i klipperne). Fra de spektakulære ruiner, der ligger i 3.352 meters højde, har vi en lige så spektakulær udsigt ud over de omkringliggende bjerge, dalen med den bugtende Urubamba-flod forneden og de utallige landbrugsterrasser, der falder perfekt i med landskabet.

Efter besøget på Pisac-komplekset bevæger vi os ned til selve Pisac by, hvor vi besøger det lokale marked. Til dette marked kommer de lokale i området fra nær og fjern for at sælge og købe produkter. Vi finder typiske lokale produkter som tekstiler af fåre- og alpakauld, guld- og sølvsmykker, træskærerarbejde, pottemagerkunst og herudover kartofler, majs og andet frugt og grønt.

Vi fortsætter vores tur nordpå langs Urubamba-floden. Undervejs ser vi hvordan Andes-folket dyrker jorden ved hjælp af teknikker, der ikke har ændret sig meget siden inka-tiden; et fascinerende møde mellem det traditionelle og det moderne.

Efter en spændende rundvisning på Pisac er vores Hellige Dal-tur slut, og vi kører tilbage ad dalen mod Cusco.

Kombiner ‘Den Hellige Dal ture med Machu Picchu rejser !

Peru Manfoldige rejser billeder

Hvorfor vælge Kondor Rejser

Vi er specialister i Peru-rejser

Uovertruffen service og tryghed fremfor alt!

God kvalitet til en god pris – Rejs selv eller med rejsebureau?

Gade På Ollantaytambo

Inkluderet

  • Guidet tur i gruppe (op til 12 deltagere)
  • Privat transport
  • Adgangsbillet til alle seværdigheder i programmet
  • Engelsktalende guide
  • Frokost.
  • Vand.
  • Snacks.
  • Drikkepenge

Brug vandresko eller robuste løbesko, en skyggefuld hat eller kasket, solcreme, solbriller, en varm jakke, vandflaske, snacks og i regntiden (dec-apr): en regnjakke.

Det siger vores kunder

City tour kort

Kontakt os

Lignende