Kontakt: +45 50540204

Om Peru

Peru ligger i det vestlige Sydamerika og grænser op til Ecuador og Colombia mod nord, Bolivia mod sydøst, Chile mod syd og Stillehavet mod vest.
Peru er en republik med styreformen repræsentativt demokrati og er inddelt i 25 regioner. Perus geografi varierer fra dets golde sletter ud mod stillehavskysten til høje bjergtinder i Andesbjergene og til tropiske regnskove i Amazonas jungle.
Landet rangerer relativt højt på Human Development Index og andelen af befolkningen, der anses at ligge under fattigdomsgrænsen, er 36 %. Perus hovedindustrier er landbrug, fiskeri, minedrift og produktfremstilling så som tekstiler. Den peruanske befolkning, der anslås at udgøre 29 mio., er multietnisk og består bl.a. af indianere, europæere, afrikanere og asiater. Hovedsproget er spansk, men en stor andel taler quechua eller andre oprindelige sprog. Denne blanding af kulturelle traditioner har medført en stor mangfoldighed i kunsten, litteraturen, musikken og i det peruanske køkken.

Klima

Klimaet i Peru er meget varierende, og der findes mange forskellige klimaer og mikroklimaer. Denne diversitet skyldes landets placering i Andesbjergene og ud til Humboldtstrømmen.
I LIMA er vejret karakteriseret af et relativt højt niveau af luftfugtighed om morgenen og fra juni til december oplever man en kortvarig morgentåge og fra maj til november er byen dækket mere eller mindre konstant af lavtliggende skyer. Fra december til april er det sommer i Lima og vejret er solrigt, mindre fugtigt og varmt med temperaturer på mellem 19 og 29 grader i gennemsnit. Juni til oktober markerer vintermånederne i hovedstaden, der i dansk målestok må siges at være mildt i vejret med overskyet og fugtigt vejr på mellem 12 og 20 grader i gennemsnit.

CUSCO: Vejret i Cusco er generelt tørt og tempereret, dog med kølige nætter. Cusco har to årstider: Tørtiden, der varer fra april til oktober, og hvor solen skinner meget og med middeltemperaturer på 5-22 grader. Regntiden varer fra november til marts og man oplever temperaturer på 5-25 grader. Frost og hagl er almindeligt, hvorimod sne er meget usandsynligt.
PUNO: Beliggende 3.822 meter over havets overflade. Temperaturer ligger mellem 2-18 grader. Vejret er altså koldt, især om natten.