Kontakt: +45 50540204

Urubamba River Rafting

Urubamba River Rafting – Oversigt

[tab] [tab_item title=”Oversigt”]

”Urubamba River Rafting – 1 dag” er for alle, der ønsker en sjov og adrenalinfyldt dag i floden i naturskønne omgivelser. Nyd en dag med familien eller med gode venner.

For rafting på Urubamba-floden er årstiden dog vigtig at tage i betragtning.

Tørtiden (maj – midt-december): i tørtiden rafter vi normalt i en af to sektioner af Urubamba-floden: Ollantaytambo eller Chuquicahuana. Begge sektioner byder på smukke landskaber og sjove kategori II og III strømfald.

Ollantaytambo og Chuquicahuana-sektionerne er begge perfekte for rafting-dagture med udgangspunkt i Cusco eller den Hellige Dal.

Regntid (midt-december – april): I regntiden, hvor Urubamba-floden er større, rafter vi enten i Chuquicahuana-, Quiquijana- eller Piñipampa-sektionen. Vi holder nøje øje med flodens volumen i de forskellige sektioner, og vælger den rette sektion, så vi er sikret en sikker og sjov raftingtur.

[/tab_item] [tab_item title=”Dagsprogram Tørtid”]

Ollantaytambo Rafting

Urubamba River rafting – Ollantaytambo-sektionen starter kl. 8 med, at I bliver hentet på jeres hotel i Cusco. Herfra starter en smuk køretur nordpå i forhold til Cusco, gennem Andesbjergene forbi små landsbyer, bondehuse og laguner. Mod vest tårner snedækkede bjergtinder sig, og vi har kig til det majestætiske Salkantay-bjerg, der er med sine 6.271 meter troner over de andre omkringliggende bjerge. Vi fortsætter ned gennem den Hellige Dal langs Urubamba-floden, forbi Inkaruiner, indtil vi ankommer til startpunktet for vores raftingtur.

Før vi begynder turen, vil vores guide sætte os ind i de forskellige raftingkommandoer og om sikkerhed. Herefter er vi klar!

Ollantaytambo-sektionen er perfekt til begyndere og familier med store børn, og den byder på små, lette strømfald i kategorien I – II. Som vi bevæger os ned ad floden, kommer vi forbi gamle Inkaruiner, og den pittoreske bjergkæde er vores tro følgesvend.
Den sidste time kommer vi gennem kategori III strømfald, f.eks. Ollanta og Toboggan, sjove bølger og nogle mere udfordrende strømfald med store sten og såkaldte ”huller”. Er vandet varmt nok, kan vi springe i og tage en dukkert.

Ved turens afslutning venter vores kok på os med en lækker, velfortjent frokost. Herefter vender vi tilbage til Cusco. Køretid ca. en time.

Chuquicahuana Rafting

Vores Urubamba River Rafting tur begynder kl. 8, hvor I bliver hentet af jeres guide på jeres hotel i Cusco. På vores køretur, der tager en times tid, kører vi nordpå i forhold til Cusco, gennem den Hellige Dal, forbi sneklædte bjergtoppe og små landsbyer typisk for Andesbjergene, indtil vi ankommer til startpunktet for vores raftingtur.

Vi lægger ud med at vores raftingguide fortæller lidt om sikkerhed, og vi vil lære nogle få kommandoer, som vi skal kende under raftingturen. Vi bliver også tildelt vores raftingudstyr og vi hopper i gummibådene og øver kommandoerne. Herefter er vi klar til en dag fuld af sjov!

Chuquicahuana-sektionen af Urubamba-floden byder på lidt mere udfordrende strømfald end Ollantaytambo-sektionen beskrevet ovenfor, men den er stadig begyndervenlig og for store børn over 14 år. Der er mange kategori II og III strømfald, tekniske strømfald (pga. større sten) med bølger og ”huller”. Vi kommer gennem strømfald af navnene the Butterfly, the Knife, Hawaii Bombay og flere andre.
Langs floden er et betagende landskab af eukalyptustræer, kaktusser, blomster og charmerende landsbyer, som vi har rig mulighed for at nyde på de mere stille strækninger.

Ved endemålet for raftingturen venter vores kok på os ved flodbredden med en lækker frokost.
Med fulde maver og med en masse oplevelser i bagagen vender vi tilbage til Cusco. Køretid ca. en time.

Inkluderet

Måltider: Frokost

Raftingudstyr: Gummibåd (med den sikkerhedsforanstaltning, at vand i båden automatisk flyder ud), sikkerhedskajak, redningsveste af typen V (designet til raftingaktiviteter), våddragt, padlejakke og paddel.

Guide: Erfaren engelsktalende guide, der er certificeret i Swift Water Rescue Level III samt i udvidet førstehjælpskursus.

Medbring

Shorts (et krav – for et skridsikkert sæde i gummibåden).

Badetøj

Sandaler: af friluftstypen, der er spændt om hele foden inklusiv hælen og som kan tåle vand (klip-klappere accepteres ikke!) Kondisko
kan også bruges. Du kan også leje sko for en pris af 2 USD.

Kasket

Solcreme minimum faktor 30

Insektspray

Vand

[/tab_item] [tab_item title=”Dagsprogram Regntid”]

Øvre Urubamba: Chuquicahuana, Quiquijana, Urcos eller Piñipampa

Som beskrevet i oversigten bruger vi forskellige sektioner af Urubamba-floden i regntiden alt efter forholdene.
Vores raftingtur starter kl. 8, hvor jeres guide henter jer på jeres hotel, og vi kører i privat minibus sydøst fra Cusco til Saylla og Oropesa. Under hele køreturen har vi en fantastisk udsigt over Andesbjergene, søer og små landsbyer med lokale markeder, majsmarker og gamle ruiner. Hver har landsbyerne deres helt unikke charme. Alt efter forholdene den pågældende dag begynder vi raftingen i enten.

Chuquicahuana, Quiquijana, Urcos eller Piñipampa.

Før vi hopper i bådene, får alle tildelt våddragt, redningsvest, padlejakke og hjelm, og vores guide vil orientere os vedrørende sikkerhed og lære os nogle få kommandoer, vi skal bruge på floden. Før vi er helt klar, prøver vi det hele af i gummibåden, så vi er sikre på, at alle er helt med. Herefter kan vi begynde fantastisk dag i floden!
Disse sektioner ved Oropesa, er nogle af de bedste til rafting, som Urubamba-floden har at tilbyde – perfekt for alle der godt kan lide sjov og en tempo-fyldt dag. I denne sektion kommer vi gennem mere end 40 sjove kategori III og IV strømfald, der med garanti får jeres adrenalinen op og køre i løbet af de omkring 15 km, vi følger floden.
Er vi heldige, spotter vi også strømænder, falke, fiskehejrer og gamle, mytiske gravmonumenter.
Efter omkring to tempofyldte timer på floden ankommer vi til endemålet, hvor vores kok har tilberedt os en dejlig frokost.
Efter frokosten vender vi tilbage mod Cusco igen, en køretur på omkring en time.

Inkluderet

Måltider: 1 snack og 1 frokost

Raftingudstyr: redningsvest type V (specielt til raftingaktiviteter), våddragt, padlejakke, hjelm, paddel, gummibåd (med den sikkerhedsforanstaltning at vand i båden automatisk løber ud) og sikkerhedskajak

Guide: Erfaren engelsktalende guide, der er certificeret i Swift Water Rescue Level III og i udvidet førstehjælp.

Medbring

Badetøj

Shorts (obligatorisk – sørger for at man sidder skridsikkert i gummibåden)

Sandaler (af friluftstypen, der tåler vand, og som er fastspændt hele foden, inkl. bag om hælen (klipklappere accepteres ikke!) Kondisko kan også bruges.

Solcreme min. faktor 30

Myggespray

Vand

[/tab_item] [/tab]

Urubamba River rafting-kort