Kontakt: +45 50540204

Valuta

1 Nuevo Sol (PEN; symbol S/) = 100 céntimos (céntimos svarer til vores ører). Nuevo Sol pengesedler fås i 200, 100, 50, 20 and 10. Mønter kommer i 5, 2 og 1 Nuevo Sol og i 50, 20, 10, 5 og 1 céntimos.

Bemærk at man mange steder, særligt i turistområder, også kan betale med amerikanske Dollars.

Det er dog en god idé at medbringe småpenge i den lokale valuta, altså Nuevo Soles til betaling i taxier, i mindre forretninger og til drikkepenge.

Valutaveksling

Kun få bureauer veksler med andre valutaer end amerikanske Dollars (evt. Euros). Medbring derfor Dollars (eller Euros).

VIGTIGT! Sørg for at sedlerne er i perfekt stand, da gamle, krøllede eller ødelagte sedler kan blive afvist. Det anbefales ikke at veksle penge hos gadevekslere.

Kreditkort

Hæveautomater findes i næsten alle byer i Peru og også i større lufthavne og busterminaler. De fleste hæveautomater accepterer Visakort (International Plus), Maestro/Mastercard (Cirrus systemer), American Express og andre kort. Visa er bredt accepteret i Peru. Vær opmærksom på, at du skal kende den firecifrede pinkode til kortet. Giv eventuelt din bank besked før afrejse om, at du vil bruge dit kreditkort i udlandet.

Kreditkort kan anvendes som betalingsmiddel i større byer.  Vær dog opmærksom på, at et gebyr på 5-10 % kan tillægges ved køb af varer eller serviceydelser. Amerikanske Dollars er den nemmeste valuta at veksle og mange restauranter, hoteller og forretninger accepterer Dollars som betaling.

Det bedste er derfor at medbringe både kreditkort og kontanter (Dollars). Det er desuden en god idé at medbringe lidt flere penge, end man regner med at få brug for, så man undgår at løbe tør.

Drikkepenge

Drikkepenge på restauranter

Nogle turistrestauranter tillægger automatisk 10 % drikkepenge på regningen, og i disse tilfælde er drikkepenge ikke obligatorisk. Ellers er det normalt at betale 5-10 % i drikkepenge på restauranter.

Drikkepenge i forbindelse med dagsture og ture på flere dage

Efter en veloverstået dagstur eller tur på flere dage er det god kutyme at betale drikkepenge til guider, bærere, etc. da deres løn er afstemt herefter.

Ved endagsture anbefaler vi at give 2-10 dollars i drikkepenge til lokale guider og chauffører.

Ved ture, der varer flere dage, anbefaler vi at betale et totalt beløb af drikkepenge på 5-10% af turens samlede pris – og så dele dette beløb ud til guider, bærere, kokke og chauffører.

Drikkepenge i taxier

Taxichauffører forventer normalt ikke drikkepenge.

Er du i tvivl, spørg os eller din lokale Kondor Rejser-repræsentant til råds.