Kontakt: +45 50540204

glade mennesker

Seneste opdatering: 28. februar 2022

Efter to et halvt år med nogle af de strengeste restriktioner i verden, har Peru endelig droppet alle COVID-19-relaterede restriktioner og vendt tilbage til normal turisme.
Besøgende vil igen kunne rejse frit til det sydamerikanske land. Undtagelsestilstandsdekretet, der trådte i kraft marts 2020, er endeligt ophørt fra 1. november 2022. Alle følgerne af undtagelsestilstandsdekretet, herunder rejserestriktioner og COVID-19-relaterede restriktioner inden for landet, er ophørte.
Peru er det seneste sydamerikanske land som har droppet alle rejserestriktioner og er gået i samme retning som andre lande, hvor turismen er tilbage til normalen.
Mænd fra titicaca søen

Hvad Betyder Det For Rejsende?

Det betyder, at fra den 1. november 2022 vil der igen være normal turisme til og i Peru.
Det betyder, at fra den 1. november 2022 vil der igen være normal turisme til og i Peru.

Ophøret af Perus undtagelsestilstandsdekret betyder, at man igen vil kunne rejse ind i landet uden nogen begrænsninger.

Efter at have været kendt for at have nogle af de strengeste regler og begrænsninger i verden de seneste to og et halvt år, er Peru endelig ved at vende tilbage til normalen.

Tidligere var rejsende forpligtet til at fremlægge vaccinationsbevis eller et negativt COVID-19-testresultat taget inden for 48 timer efter indrejse i landet.

Det sydamerikanske land havde faktisk også nogle af verdens strengeste restriktioner, når man befandt i landet.

I løbet af de sidste to og et halvt år, har de stadigt skiftende restriktioner blandt andet omfattet strengt håndhævede udgangsforbud og lockdowns, obligatoriske vaccinationer og boostere for at komme ind hos de fleste virksomheder, og indendørs og udendørs krav om mundbind (i nogle tilfælde krav om KN-95 mundbind eller dobbelt mundbind.)

Med ophævelsen af undtagelsestilstandsdekretet vil alle COVID-19-relaterede regler ophøre, herunder obligatorisk vaccination og brug af mundbind.

Peru er det seneste sydamerikanske land som dropper alle rejserestriktioner og adgangskrav.

Kontinentet har som helhed været langsomme til at genåbne, men Peru slutter sig til flere andre sydamerikanske lande ved at fjerne restriktioner og tillade at turismen genoptages.

Mange populære destinationer i Sydamerika, herunder Colombia, Brasilien, Chile og Bolivia, har dog stadig krav om test og/eller vaccination ved indrejse samt interne restriktioner.

Forhåbentlig vil trenden med genåbninger i Sydamerika fortsætte i de kommende måneder, når den sydlige halvkugle rammer sommersæsonen.

Seneste opdatering: 28. februar 2022

Peru er kommet i nyhederne af alle de rigtige grunde. Landet har ikke kun en fantastisk natur, men et helt særligt turistmål i Peru blev også for nylig kategoriseret som en af de ”sikre destinationer” når du rejser internationalt – nemlig Machu Picchu!

Rejserestriktioner til Peru

På baggrund af verdenssituationen har den peruvianske regering udstedt en erklæring om undtagelsestilstand. Læs denne information for at få en sikker rejse og et sikkert ophold under din rejse i Peru.

Seneste opdatering: 28. februar 2022

Herunder kan du læse de aller nyeste coronarestriktioner og gældende regler for rejsende i Peru, der indtil videre gælder fra d. 28. februar og frem til 31. marts 2022. Herefter vil den peruvianske regering reevaluere reglerne hver 14. dag.

De nyeste tilføjelser/ændringer i restriktionerne:

 • Alle rejsende på 12 år eller ældre vil kun blive tilladt adgang på indenrigsfly, hvis man er fuldt vaccineret.
 • Alle rejsende på 12 år eller ældre, som rejser til lands, skal være fuldt vaccineret.
 • Alle rejsende på 40 år eller ældre skal have fået det 3. Stik af Covid 19-vaccinen (booster-stikket) for at kunne boarde indenrigsfly eller man skal fremvise en negativ PCR-test som er mindre end 48 timer gammel.
 • Landegrænserne er nu åbne for alle.
 • Der kræves ikke længere brug af visir i offentlige transportmidler (nu kun brug af ansigtsmaske). På toget til/fra Machu Picchu kræves der dog stadig brug af både ansigtsmaske og visir.

Find de øvrige rejserestriktioner og Covid-19 regler fra før d. 28. Februar 2022.

Bemærk! Reglerne nedenfor, fra før d. 28. februar 2022, som ikke vedrører de nye ændringer beskrevet ovenfor, er stadig gældende!

 

Opdateret 10. januar 2022

Inden afrejse

Forberedelse af en rejse i COVID-tider kræver speciel omhyggelighed, så her er nogle anbefalinger for dit besøg i Peru. Myndighederne i Peru ændrer løbende retningslinjerne, men herunder finder du en liste over de pt. gældende regler og krav.

Planlæg din indrejse i Peru

 • Udfyld den elektroniske helbredserklæring her.

 • For internationale flyvninger: Inden ombordstigning på flyet skal alle rejsende fra 12 år eller ældre fremvise et vaccinationskort med de påkrævede antal vaccinationer udført op til 14 dage inden afgang. Det er også muligt at rejse med en negativ PCR-test udstedt op til 72 timer inden ombordstigning.
 • Børn under 12 må ikke have nogle synlige symptomer på COVID-19 ved ombordstigning.
 • Udlændinge, der kommer fra Sydafrika eller Botswana eller har haft et stop (de sidste 14 kalenderdage), kan ikke rejse ind i landet (denne regel gælder til d. 16. januar 2022). Undtagelser udstedt af regeringen gælder.
 • Peruvianske statsborgere eller bosatte udlændinge, der kommer fra eller har gjort et stop Sydafrika eller Botswana, skal gennemgå obligatorisk karantæne i deres hjem, opholdssted eller isolationscenter i 14 dage (fra den dag de ankommer).
 • Landegrænserne vil være midlertidigt lukkede og international passagertrafik vil være indstillet. Peruvianske statsborgere og bosatte udlændinge kan rejse ind I Peru så længe de følger de retningslinjer, der er udstedt af helbredsmyndighederne. Undtagelser udstedt af regeringen gælder. Disse retningslinjer gælder ikke for rejsende, der ankommer med fly fra udlandet.

Under opholdet

Velkommen til Peru! Nu hvor du er i vores land, anbefaler vi dig at følge alle retningslinjerne og respektere hygiejnereglerne for at gøre dit ophold lettere og tage de nødvendige hensyn til andre.

Forenet imod COVID-19!

 • Brug af et KN95-mundbind eller alternativt en 3-dobbelt kirurgisk maske med en stofmaske er obligatorisk på offentlige veje og i lukkede rum.

 • I tilfælde af symptomer vil kontrolpersonale bede om dine personlige oplysninger og vil henvise dig til sundhedsmyndighederne.
 • Er du ikke færdig-vaccineret: Folk over 18 år vil ikke kunne komme ind på nogen lokaliteter uden et fysiske eller virtuelt ID-kort som dokumenterer, at de i Peru eller udenlands er blevet færdigvaccineret mod COVID-19. Ligeledes er det ikke muligt at rejse med indenrigsfly, busser og anden transport, hvor rejsende skal fremvise dokumentation for at være færdig-vaccinerede.
 • Som en del af sikkerhedstiltagene mod COVID-19 har den peruvianske regering indført udgangsforbud. Om der er behov for udgangsforbud vurderes individuelt fra region til region; i de fleste regioner gælder det pt. at der er udgangsforbud fra 23:00 til 04:00 og derfor vil der i dette tidsrum ikke være tilladt at bevæge sig udenfor, hverken i køretøjer eller til fods.
 • Udgangsforbuddet varierer som beskrevet fra hver region til region. For at kende til alarmberedskabet der hvor du er eller skal hen, kan du klikke her (tiltagene vil gælde frem til 16. januar 2022).

Efter rejsen

Tak for dit besøg! Vi håber, at dit ophold oversteg dine forventninger! Inden du rejser, beder vi dig planlægge din afrejse med alle de nødvendige forholdsregler og hensyn:

Når du forlader landet

 • Når du forlader landet, skal du tage hensyn til følgende:
 • Du må ikke udvise nogen symptomer på COVID-19. I så fald vil du ikke kunne forlade Peru.
 • Du må ikke være i isolation.
 • Du skal følge reglerne for det land, du skal rejse til.
 • I lufthavnen skal du holde social afstand overalt og bære to masker.

Oplev Peru – sikkert, og med ro i sindet

Din sikkerhed er vigtig. Derfor planlægger vi din rejse med de destinationer, der har fået mærket ”Safe Travels”, som er en certificering, der garanterer at alle de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger bliver fulgt og som er blevet godkendt af the World Travel & Tourism Council.

Læs denne information for at få en sikker rejse og et sikkert ophold under din rejse

Et hurtigt overblik over rejserestriktioner gældende for Peru

Opdateret 3. december 2021

Restriktioner på rejse

 • Indrejse for vaccinerede rejsende: Tilladt
 • Test: For hele landet er en negativ PCR-test nødvendig
 • Karantæne påkrævet: Afhænger af flere ting
 • Detaljer om karantæne: Udenlandske passagerer med en negativ COVID-19 test er ikke længere tvunget til at gennemgå obligatorisk karantæne.
 • Mundbind: Flere steder (shoppingcentre, markedspladser, butikker og apoteker) kræves der to masker og den peruvianske regering anbefaler også at bære et visir.

Lokale restriktioner

 • Events: Delvist tilladt
 • Shopping: Åben
 • Nedlukning: Delvist
 • Transport: Trafikken kører normalt.

Detaljeret rejseinformation

Generelt

Du skal have bevis for, at du fuldt vaccineret eller fremvise bevis på en negativ COVID-19 PCR-test udstedt inden for 72 timer inden afgang for at kunne rejse ind i Peru. Hvis du rejser med børn, skal du sørge for, at de er asymptomatiske inden du går ombord til på et fly til Peru.

Machu Picchu

Det første globale sikkerheds- og hygiejnestempel nogensinde, kendt som ”Safe Travels”, er blevet tildelt Machu Picchu. Denne udmærkelse blev lanceret af World Travel & Tourism Council tidligere i år for at belønne arrangørers anstrengelser for at garantere besøgende en sikker rejse.

Inkastien og Machu Picchu er tilbage på normal kapacitet. Huayna Picchu Mountain og Machu Picchu Montaña er blevet genåbnet så nu kan du hike op ad disse bjerge for at få utrolige udsigter og byen under dig!

Selvom det er blevet anerkendt som ”Safe travels”, skal du stadig følge de nationale rejserestriktioner. Brug mundbind, vaske hænder osv.

For andre aktivitet og destinationer

Eventyrrejser I Peru er et andet populært valg og en anden måde at opleve landets populæreste seværdigheder på. Der er over 25.000 km ruter, der strækker sig over massive bjerge, floder, dale, jungler og meget mere og som giver dig masser af plads for eventyr med venner eller familie! Rejser i det fri er en af de sikreste måder at opleve Peru på, og vi anbefaler at rejse i små grupper.

Andre destinationer så som Colca Canyon, Lake Titicaca, Arequipa, Nazca og Paracas er åbent som normalt.

Fra d. 30. september har den peruvianske regering også meddelt at benyttelse af strande vil være tilladt i alle kystprovinser.

Men alle besøgende og peruvianske statsborgere skal følge de regler, der er udstedt af Perus sundhedsmyndigheder for at undgå spredningen af Covid-19.

Det korte af det lange

Peru er hjemsted for et væld af fascinerende og attraktive steder. Ved at følge de gældende retningslinjer for Covid-19 kan du sagtens opleve det gamle inkarige, dets utallige vidundere og landets utrolige natur.

Vi hos Kondor Rejser står selvfølgelig klar til at svare på alle de spørgsmål du måtte have, så du får en tryg og sikker rejse til Peru.

Har du spørgsmål?

Vi er klar over at det er forvirrende med alle de gældende corona restriktioner i Peru, så hvis du er i tvivl om noget, så bare spørg!

Bare send os en email på info@kondorrejser.dk, så svarer vi hurtigt tilbage.