
Vi indrømmer gerne, at vi er begejstrede for fodbold, men det peruvianske køkken? Det slår alt! Ceviche, ris med fisk og skaldyr, kartofler a la huancaína … det er alle retter som helt sikkert også vil få din mund til at løbe i vand!
Faktisk er Peru noget af et kulinarisk paradis, hvis vi selv skal sige det! Men det er ikke kun os, der helt vilde med det peruvianske køkken: Hele ni gange har World Travel Awards, hvert eneste år fra 2012-2021, kåret Peru som verdens bedste kulinariske destination! I turismens verden svarer den pris mere eller mindre til en Oscar.
Den absolutte klassiker i det peruvianske køkken – og som af mange endog anses for at være landets nationalret – er ceviche. Denne ret er frisk og virker øjeblikkeligt opkvikkende. Perfekt til en varm sommerdag ved kysten! Mange peruvianere holder også af at spise ceviche om morgenen som kur mod tømmermænd!
Næsten alle restauranter i Lima serverer den, oftest som en forret. Retten indeholder frisk fisk, normalt tunge, som råmarineres i limesaft i få minutter.
Der tilføjes rødløg og chilipeber i tynde strimler, og retten serveres med et par skiver kogt sød kartoffel og majskerner.
Lomo saltado er endnu en typisk – og meget afholdt – peruviansk ret. Den består af strimler af oksemørbrad, som bliver lynstegt i en wok, sammen med masser af sojasovs, tomat i både, orange peberfrugt, rødløg, hakket chili, hvide ris og pommes frites.
Retten er ikke kun en fantastisk smagsoplevelse, men også ren øjeguf. Mange restauranter landet over har den på deres menukort.
I hvert fald: Buen provecho! ( = Bon appetit!)
Hvilken ret synes du lød bedst? Skriv det i kommentarerne nedenfor!
Kondor Rejser ApS
Valbygårdsvej 55, 4. th.
2500 Valby
Telefon: +45 50540204
Email: Kontakt
Telefon åben: Man-Fre Kl. 9.00-14.00
CVR-nr.: 36455853