Kondor Rejser
Kondor Rejser
Mangfoldige Peru amazonas
Duration: Mangfoldige Peru (21 dage)
Location: Peru
Price: Fra DKK 33.450,-
Book nu!
 • Oversigt

  Peru er i sandhed mangfoldighedernes land. Det vil du virkelig opleve på denne 21 dage lange rundrejse, som bringer dig tæt på indianernes gamle kulturer og på en betagende og meget varieret natur. Rejs fra Stillehavskysten, højt op i Andesbjergene og slut af dybt inde i den frodige Amazonas jungle. Tag med til uforglemmelige og mangfoldige Peru!

  Dag 1 Afrejse fra Danmark – Ankomst i Lima  
  Dag 2 Lima
  Dag 3 Bus til Paracas
  Dag 4 Ballestas-øerne – Pisco – Nazca
  Dag 5 Nazca-linjerne og Chauchilla – natbus til Arequipa
  Dag 6 Arequipa
  Dag 7 Arequipa
  Day 8 Colca Canyon
  Dag 9 Colca Canyon, Mirador Cruz del Condor – Puno
  Dag 10 Titicaca-søen
  Dag 11 Puno – Cusco
  Dag 12 Cusco – byvandring
  Dag 13 Cusco
  Dag 14 Den Hellige Dal: Chinchero & Moray (Salineras)
  Dag 15 Den Hellige Dal: Pisac & Ollantaytambo – tog til Aguas Calientes
  Dag 16 Machu Picchu – Cusco
  Dag 17 Cusco – Puerto Maldonado og Amazonasjunglen
  Dag 18 Amazonas
  Dag 19 Amazonas
  Dag 20 Puerto Maldonado – Lima – Hjemrejse
  Dag 21 Ankomst Danmark
 • Dag 1: Afrejse fra Danmark

  Afrejse fra Danmark – Ankomst i Lima

  Afrejse fra Danmark og senere ankomst i Perus hovedstad, Lima. Her sørger vores lokale Kondor Rejser-repræsentant for, at du bliver hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel, hvor du vil få en kort briefing vedrørende opholdet i Lima og om muligheder for aktiviteter, o. lign.

  Dag 2: Lima

  Lima

  Dag på egen hånd. Perus hovedstad, der ligger smukt ved Stillehavet, har knap 10 mio. indbyggere, svarende til en tredjedel af Perus samlede befolkning. Lima, der blev grundlagt i 1535 af den spanske erobrer Pizarro Francisco, var den største og vigtigste by i Spaniernes erobrede områder under kolonitiden i Sydamerika, og kaldtes ”La Ciudad de los Reyes” (”Kongernes By”), som den gamle bydel stadig kaldes. Her finder man mange gamle bygninger, der stammer fra kolonitiden, og bydelen er da også på UNESCO’s liste over Verdens Kulturarv.

  Lima har masser at byde på: kultur, historie, arkitektur, museer og gastronomiske oplevelser, man ikke bør gå glip af.

  Ønsker du at komme på en guidet byrundtur i Lima, så kontakt os for at høre mere om de forskellige muligheder.

  Dag 3: Paracas

  Bus til Paracas

  I dag går turen i behagelig bus langs Stillehavskysten videre til den lille havneby, Paracas. Turen byder på en flot udsigt over det tørre, ørkenagtige landskab på den ene side og over det store, uendelige Stillehav på den anden.

  Køreturen tager omkring 3 ½ times tid, så ved ankomst til Paracas vil der være masser af tid til bare at tage resten af dagen med ro, gå lidt rundt i den lille by og finde en restaurant og få lidt godt at spise til aften.

  Dag 4: Ballestas-øerne – Pisco vingård - Nazca

  Ballestas-øerne – Pisco vingård – Nazca

  Fra morgenstunden sejler vi fra havnen og ud mod Ballestas-øerne, der også kaldes ”Mini-Galapagos” eller ”Fattigmands-Galapagos”, fordi øerne er mindre og billigere at komme til end det ægte Galapagos.

  På vej ud mod øerne vil du, når du kigger tilbage mod land, se en stor 150 meter høj geoglyf, der ligner en tre-armet lysestage. Ingen ved, hvornår geoglyffen stammer fra, eller hvad formålet med den var. Men den er muligvis forbundet med Nazca-linjerne. En anden teori går på, at den store geoglyf, baseret på stjernebilledet Sydkorset, har fungeret som vejledning af tidligere tiders sømænd, når de var på havet.

  Fremme ved Ballestas-øerne vil båden sejle rundt mellem øerne, og du vil komme helt tæt på et unikt dyre- og fugleliv. Det er ikke tilladt at lægge til øerne. Ballestas-øerne huser en af de største søløvekolonier i verden, og du vil se guanoskarver, der historisk set har været den største producent af guano (fuglegødning). Også de peruanske suler og pelikaner, der lever i store kolonier på op til flere tusind fugle, bebor Ballestas-øerne, ligesom humboldtpingvinen, der er opkaldt efter den tyske videnskabsmand, der officielt opdagede dem, er at se på dette unikke sted. Er du heldig, vil du måske se delfiner, der legende svømmer efter båden til og fra øerne.

  Bådturen tager ca. 2 timer. Bådene er normalt ikke overdækkede, så sørg for at medbringe solcreme og vær varmt klædt på.

  Tilbage i Paracas vil der være tid til afslapning og/eller at spise frokost, inden turen går videre mod Pisco.

  Næste punkt i programmet er nemlig besøg på en vingård i Pisco, der producerer en af Perus mest kendte drikke, ”pisco”, opkaldt efter byen. Pisco er destilleret sprit lavet på druer, en drik, der ofte drikkes som en cocktail af limesaft, æggehvider og sukker, med navnet ”pisco sour”.
  På vingården vil en guide vise dig rundt og fortælle om hvordan en stærke drik fremstilles. Rundvisningen sluttes naturligvis af med en pisco-smagning.

  Herfra kører du til Huacachina, der er en lille idyllisk oase, der ligger omkring en lille naturlig sø i ørkenen. Gå en tur rundt i de omkringliggende sandklitter, og nyd roen og udsigten over oasen. Du kan også vælge at hoppe op i en buggy og få vind i håret med en sjov køretur op og ned af klitterne og sandboarde ned af klitterne. (Buggy-kørslen er ikke en del af programmet og skal tilkøbes, så husk at gøre opmærksom på det, hvis du ønsker at komme med til det).

  Du fortsætter turen til Ica, hvorfra du fanger bussen til Nazca. Ankomst i Nazca om aftenen.

  Dag 5: Nazca-linjerne og Chauchilla-mumierne

  Nazca-linjerne og Chauchilla-mumierne

  I dag udforsker vi de ældgamle ruiner ved Cahuachi. Når du ankommer i den Peruvianske ørken vil du ved første øjekast falde over en række bakker. Men disse er ikke naturligt forekommende bakker – de er pyramider og blev skabt af fortidens tilflyttere der kom fra Nazca (Peru). Pyramiderne ved Cahuachi er klar til at blive beundret af jer!

  Cahuachi er et mekka for historikere og eventyrlystne. Den største gruppe af pyramider blev bygget før Spanien kom til Sydamerika, og fylder mere end 24 kvadratkilometer!

  Efterfølgende vil vi fortsætte vores udflugt ved at udforske akvædukterne ved Catalloq. De oldgamle Nazca indbyggere var et stolt folk, der skabte nogle af de mest geniale ingeniørprojekter verden nogensinde har set, inklusive disse 42 akvædukter. De lærer os om hvordan man benyttede hydrauliske systemer i fjerne tider med simple materialer, ved hjælp af en stor viden omkring geometri, matematik og arkitektur!

  Tilbage i Nazca by tager du natbussen mod Colca Canyon og byen Arequipa, opad mod tyndere luftlag.

  Dag 6: Arequipa

  Nat bus til Arequipa

  Ankomst med natbussen til Arequipa om morgenen, og transfer til hotellet.

  Brug dagen i dag, der er på egen hånd, til at nyde Arequipa, der i Peru er kendt som en smuk by, ikke mindst pga. sine flotte bygninger i kolonistil, der er lavet af hvid vulkansten, (på spansk kaldet sillar), hvilket har givet byen dens navn: La Ciudad Blanca, der betyder den Hvide By.
  Med sine 2.300 meter over havets overflade, i udkanten af Andesbjergene, er Arequipa et godt sted at gøre holdt, fordi man her gradvist kan vænne sig til højden inden den videre rejse højere op mod Colca Canyon (3.645 m.) og derefter op til Titicaca-søen (3.800 m.), der ligger på Andesbjergenes højslette.
  Bag Arequipa poserer de sneklædte vulkaner Misti, Chachani og Pichu Pichu smukt som et kanvas der altid ses i baggrunden, når man går rundt i byen.
  Der er en dejlig atmosfære i Arequipa, og det er anbefalelsesværdigt bare at spadsere rundt i gaderne omkring la Plaza de Armas, der er byens centrale plads.
  Et besøg værd er også Santa Catalina-klostret fra 1580, beliggende kun et stenkast fra la Plaza de Armas. Klosteret er nærmest som en lille by i byen og består af 100 rum, tre klostergange og en kirke. Størstedelen af klosteret er åbent for offentligheden, hvorimod en lille del er lukket, fordi den bebos af omkring 20 nonner, der fortsat har deres virke i Santa Catalina-klosteret.
  Tag også et smut forbi Mercado San Camilo, der er et stort marked, der strækker sig over et par bygningsblokke. I stueetagen sælges alt fra frugt og grønt, kød og diverse håndværk, og på førsteetagen finder du små boder, hvor du kan købe forfriskende friskpressede juicer, en snack eller et måltid mad. Køb et glas juice, der i danske øjne ingenting koster, slå dig ned for en lille stund, og bare kig på folk omkring. Det er en attraktion i sig selv!

  Det er også muligt at få en guidet byrundtur i Arequipa, men det er ikke en del af pakken, så kontakt os for at høre nærmere.

  Dag 7: Arequipa

  Arequipa

  Arequipa på egen hånd. Tilkøb evt. en let vandretur udenfor Arequipa. 

  Mere info følger…

  Dag 8: Colca Canyon og Chivay

  Colca Canyon og Chivay

  Efter morgenmaden går rejsen videre op mod Colca Canyon. Den første del af turen er karakteriseret af et betagende landskab med åbne vidder og bjerge, og du vil også køre forbi fritgående flokke af alpakaer, lamaer, guanacoer og vicuñaer. Disse kameldyr er en essentiel kilde til uld, kød og mælk, og er derfor af stor betydning for menneskene i hele Andesregionen.
  Du vil også passere nogle høje bjergpas og vil mærke den tynde luft på toppen af Andesbjergene.
  Endelig bevæger du dig ind i Colca Canyon, der kan bryste sig af at være en af verdens dybeste – den er dobbelt så dyb som den måske mere kendte Grand Canyon i Nordamerika. Ligegyldig hvilket tidspunkt af året man kommer på, er kløften altid fantastisk smuk, så hold kameraet klar. I kløften løber Río Colca, Colca-floden, og du vil se et væld af meget gamle landbrugsterrasser, der stammer helt tilbage fra før inkaerne, og som stadig er i brug i dag.

  I Chivay stopper vi for at spise frokost. Chivay er en lille by, kendt for bl.a. sit lille marked, hvor der sælges alskens varer fra området som ris, bønner, alpakakød, frugt og grøntsager, og du vil se lokale iklædt deres traditionelle farverige klædedragter. Ankommer vi ikke for sent kan du spadsere lidt rundt i byen og indsnuse stemningen inden eftermiddagens store ryk-ind af ”gringoer”. Chivay bruges nemlig af mange som udgangspunkt for ture ud i Colca kløften på mountainbike, i kajak eller raftingbåd eller på vandreture.

  Om eftermiddagen checker du ind på dit hotel, og du kan herefter bruge resten af dagen på en velfortjent afslapning. Vi foreslår at besøge Chivays varme kilder, ”La Calera Hot Springs”. Det er bassiner varmet naturligt op af de varme kilder, og de menes at have helsebringende virkninger.

  OBS! Med ankomsten til Colca Canyon har du for alvor bevæget dig op i højderne, så vær opmærksom på symptomer på højdesyge: træthed, hovedpine og kvalme. Kontakt din guide eller hotellets personale i tilfælde af højdesyge. Læs også om højdesyge her.

  Dag 9: Colca Canyon – Mirador Cruz del Condor - Puno

  Colca Canyon – Mirador Cruz del Condor – Bus til Puno

  I dag skal du til Mirador Cruz del Condor, som er et populært udsigtssted i Colca Canyon. Du skal nemlig opleve den majestætiske kondor.
  Udsigtsstedet ligger 1.200 m. over floden, og der er en fantastisk udsigt over kløften og dens landskab herfra, ikke mindst i det gryende sollys.
  Vi er stået tidligt op, for kondorerne er nemlig at spotte omkring solopgang, hvor de svæver frem og tilbage i Colca kløften ved hjælp af de opadgående termiske vinde, i der søgen efter føde.
  Kondoren er i gribbefamilien og en af verdens største fugle. En voksen han kan have et vingefang på over 3 meter. Den store fugl har traditionelt haft stor betydning for folkene i Andesbjergene, og kondorens symbol ses på tekstiler, keramik og statuer.

  Efter at have oplevet de mægtige fugle i deres utrolige naturlige omgivelser, vender vi tilbage til Chivay, hvorfra din rejse fortsætter med bus mod Puno. Det er en 6 timer lang bustur gennem et flot landskab, busturen er en oplevelse i sig selv. Du kører med en turistbus med en guide, der fortæller lidt om de steder, hvor I gør holdt undervejs, bl.a. ved smukke Lagunillas-sø, der ligger mere end 4.00 meter over havets overflade.

  Ankomst til Puno ved Titicaca-søen om aftenen.

  Dag 10: Titicaca-søen

  Titicaca-søen – Uros øerne – Taquile øen

  I dag skal du rundt på den fascinerende Titicaca-sø. Titicaca-søen er med god grund blandt denne rejses højdepunkter. Søen er den højst beliggende sejlbare sø i verden (3.800 m.), takket være dens beliggenhed på Andesbjergenes højslette, og den er desuden den andenstørste sø i Sydamerika (efter Maracaibo-søen i Venezuela). Titicaca-søen er 190 km lang og 80 km bred, og den ligger delvist i Peru og delvist i Bolivia. Begge lande påstår for sjov, for at drille den anden, at de selv ejer 70 % af søen, mens det andet land kun ejer 30 %.

  Titicaca-søen og områderne omkring bebos af to af Perus oprindelige folk, Aymara- og Quechua-folkene. Disse to grupper er stolte omkring deres respektive kulturarv og holder fast i deres århundredegamle traditioner.

  Turen du skal med på er godt nok med andre turister, men du kommer udenom flere af de typisk besøgte turiststeder på søen, så du får et mere autentisk indblik i, hvordan de lokale på Titicaca-søen virkelig lever.

  Første stop på dagens bådtur er på øen Taquile, hvor vi efter at være gået i land vandrer ad nogle gamle stier, der stammer helt tilbage fra før inkatiden. Vi går gennem et unikt landskab med landbrugsterrasser, passerer små adobehuse – altid med Titicaca-søen i baggrunden.
  Du besøger nogle af de lokale, som viser os deres gamle vævetraditioner, som stammer helt tilbage fra Inka-, Pukara- og Colla-civilisationerne, og som er på UNESCO’s liste over verdensarv (egentlig på listen: ”Third Proclamation of Masterpieces of the Oral and Intangible Heritage of Humanity”).

  Herefter går vores dagstur videre til Capachica-halvøen, hvor du får serveret en meget speciel frokost, som er tilberedt på traditionel vis i en ”jordovn”. Kød, fisk og kartofler har ligget i flere timer i ”en ovn” nede i jorden, hvor det har ligget og stegt, så det passer med at det er klar til frokosttid. Vi overværer et gammelt ritual, udført af en lokal shaman, som beder en slags ”bordbøn”, hvor både Gud (den kristne) og Pachamama (moder jord) bliver takket for den mad, vi skal til at spise.

  Dagens sidste punkt er et besøg på en af Uro-øerne, der er Titicaca-søens berømte, flydende øer. Øerne er lavet af tagrør (totora), som øens beboere konstant må reparere på og vedligeholde. Udover øerne, bruger uro-folket tagrør til at bygge deres både, huse og kunsthåndværk med.

  Du er tilbage i Puno sidst på eftermiddagen.

  OBS! Er du interesseret, er det også muligt at udvide programmet med en to-dages tur på Titicaca-søen med overnatning f.eks. i en ECO-village. Skriv til os for at høre nærmere

  Dag 11: Puno - Cusco

  Puno – Cusco

  Allerede fra morgenstunden er der afgang med bus til Cusco. Du kører ad den såkaldte Solrute, en køretur på 6-7 timer gennem et betagende landskab fra Andesbjergenes højslette og videre ned mod den gamle Inkahovedstad, Cusco. Turen foregår med en turistbus med guide, og undervejs på køreturen vil der være nogle stop med guidet rundvisning ved nogle seværdigheder, bl.a. i Pukara, i Raqchi og i kirken San Pedro Apóstol i den lille by Andahuaylillas. I kirken kan du opleve et smukt kapel, der er kendt som ”Andesbjergenes Sixtinske Kapel”. San Pedro Apóstol-kirken blev bygget i 1580, i spansk stil men ovenpå hvad der før var et Inkatempel. Den ser ikke ud af meget udefra, men lige så snart du træder indenfor, bliver du mødt af en overdådighed af udsmykninger i barokstil.
  Kirken er også kendt for flere malerier af den såkaldte Cusco-skole (Cusco-skolen var lokale, der af spanierne, efter disses erobring i 1500-tallet, blev udlært til kunstmalere. Det særlige ved Cusco-skolen er den typiske spanske malerstil, kristne motiver, iblandet noget lokalt, peruansk, hvilket giver en helt unik malerstil).

  Ved busterminalen i Cusco bliver du hentet af vores lokale Kondor Rejser-repræsentant, der vil bringe dig til dit hotel og også sætte dig ind i, hvad du har af aktivitetsmuligheder under dit besøg i den gamle Inkahovedstad. Resten af eftermiddagen kan du bruge til at udforske byen på egen hånd.

  Dag 12 og 13: Cusco

  Cusco

  Cusco er en meget spændende by, der emmer af historie. Når man går rundt i centrum af byen, vil du støde på det ene levn efter det andet fra henholdsvis Inkatiden og den efterfølgende kolonitid; mange steder vil du se de karakteristiske Inka-sten som bygningsfundament med huse bygget ovenpå i imponerende kolonistil. Byen er altså et fascinerende sammensurium af kultur og historie fra forskellige epoker af byens historie, sammenflettet på kryds og tværs.

  På dag 11 vil der efter morgenmaden være en lille guidet byvandring omkring Plaza de Armas, hvor du vil lære lidt om byens centrale plads og de bygninger og monumenter, der findes der. Du vil også besøge Cuscos store marked og komme lidt rundt i det charmerende kvarter San Blas.

  Resten af dagen, og også dag 12, vil foregå på egen hånd. Du kan nyde et par dage i et lidt lavere tempo, hvis det er det, du ønsker, og udforske de steder og museer, du har lyst til at se. Læs eventuelt om, hvad du kan se i Cusco i vores top 10 over steder at se og oplevelser at gøre i Cusco.

  Har du lyst til at se mere af Cusco med en guide, inklusiv to spændende, gamle fæstninger, et helligt bad og andre Inkalevn i udkanten af byen, så book plads på vores guidede byrundtur i Cusco.

  Dag 14: Den Hellige Dal_ Chinchero - Moray - evt. Salineras

  Chinchero og Moray (og evt. Salineras)

  I dag fortsætter rejsen til Inkaernes Hellige Dal, der ligger lidt nord for Cusco. Dalen har meget længe spillet en vigtig rolle, også helt tilbage til Inkatiden, idet jorden er meget frugtbar og forsyner hele regionen med afgrøder som majs, kartofler og quinoa.

  Du starter dagens program med at besøge et vævecenter i den lille by Chinchero, der er kendt for sin lille kolonistilskirke og sine dygtige væversker. Vævecenteret er et kooperativ af lokale kvinder, der laver smukke vævede tekstiler og strikvarer. På centret vil du få et indblik, i hvordan de kendte farverige tekstiler laves – fra processens start, hvor ulden fra får eller alpaka rengøres, og til slutresultatet med de smukke vævede tekstiler i alverdens farver, som Andesbjergene er så kendt for.

  Herefter fortsætter du til Maras’ fascinerende saltminer, der har været brugt til udvinding af salt siden før inkaerne. Saltminerne fungerer ved at man hælder meget saltholdigt vand ned i de små bassiner, som ligger i terrasser på en bjergside. Herefter lader man vandet fordampe, sådan at kun saltet ligger tilbage. Denne gamle udvindingsmetode foregår ved håndkraft, sådan som det er blevet gjort i århundreder.

  Videre ved Moray skal du se et fascinerende Inka ”agronomisk forsøgscenter”. I tre naturlige fordybninger vil du se nogle cirkelformede landbrugsterrasser, lavet under inkatiden. I dette ”forsøgscenter” plantede man afgrøder, fra på de nederste og mindste cirkelformede terrasser i bunden og op til de største cirkler øverst, og takket være de tolv forskellige mikroklimaer og en reproduktion af tyve forskellige miljøzoner, var man i stand til at bestemme, i hvilket klima en given afgrøde trivedes bedst. På den måde kunne man få det maksimale udbytte af afgrøderne.

  Er du frisk på en gåtur, er Salineras virkelig et besøg værd. Salineras blev bygget af Inkaerne og er et saltudvindingsanlæg bestående af en masse bassiner, der ligger på en skråning. Takket være en saltholdig kilde, der er blevet omdirigeret til dette sted, løber saltvand gennem bassinerne og bringer salt med sig, som opkoncentreres og udvindes.
  Salineras har forsynet området med salt i århundreder efter denne traditionelle saltudvindingsmetode, som holdes ved lige den dag i dag.

  Man kan kun komme til Salineras til fods.

  Dag 15: Den Hellige Dal: Pisaq - Ollantaytambo - Aguas Calientes

  Pisaq – Ollantaytambo og Aguas Calientes

  I dag går turen til først til byen Pisac og til dens Inkaruiner, der ligger på en skråning oppe over byen. Det er et imponerende syn, når man nærmer sig byen i bil, at se de gamle ruiner oppe på bjerget, omkranset af landbrugsterrasser. Disse landbrugsterrasser er placeret, så de danner billedet af en kæmpe kondor med kondorens hoved øverst på bjerget, og med dens vinger pegende nedad på henholdsvis den ene og den anden side af bjerget. Kondorens hoved kigger mod venstre, eller rettere mod nordvest, i retning mod Machu Picchu – der også danner billedet af en kondor. Kondoren ved Machu Picchu, der retter til gengæld blikket mod sydøst, dvs. mod Pisac.

  Herefter kører vi til Ollantaytambo, en lille by, der også er kendt som den nulevende inkaby. Byens struktur er nemlig stadig som da inkaerne grundlagde den, og man holder stadig fast i gamle traditioner fra inkatiden, f.eks. i landbruget.
  Ollantaytambo-ruinerne ligger på bjergskråningen over byen, og nogle mener, at ruinerne førhen blev brugt som et fort. Det skulle Manco Inka i hvert havde brugt stedet til i modstanden mod de spanske erobrere i begyndelsen af det 16. århundrede.
  Men ruinerne indeholder også et soltempel, og faktisk mange andre detaljer, som tyder på, at stedet blev brugt til ceremonielle og religiøse formål – nærmere end militære.

  Fra Ollantaytambo fortsætter du rejsen mod Aguas Calientes med tog knap 2 timer. På togstationen i Aguas Calientes bliver du hentet og kørt til dit hotel. Aftenen foregår på egen hånd i den lille by for foden af et af verdens syv nye vidundere!

  Dag 16: Machu Picchu

  Machu Picchu – Cusco

  Siden 1. juli 2017 har der været indført en begrænsning af adgangen til Machu Picchu, så man køber billet til kun at gælde en halv dag. Enten fra kl. 6.00-12.00 eller 12.00-17.30. De peruanske myndigheder har sammen med UNESCO aftalt at begrænse adgangen til Perus uden sammenligning største seværdighed og ikke tillade flere end 3.200 besøgende henholdsvis om morgenen og om eftermiddagen for at beskytte Machu Picchu, der siden 1983 er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

  På Machu Picchu får du en guidet rundvisning på det store kompleks, og efter rundvisningen har du mulighed for at gå rundt på egen hånd og udforske det fortryllende sted, som Machu Picchu er.

  Machu Picchu er i sandhed et betagende sted, på toppen af et bjerg, bogstaveligt talt, og med en uforglemmelig udsigt. 360 grader rundt om den gamle Inkaby ligger den ene grønne bjergtop efter den anden, dækket af frodig regnskov.
  Er du interesseret, så tilkøb billet til Wuayna Picchu-klippen eller Machu Picchu Mountain, der begge har en fantastisk udsigt over Machu Picchu. Bemærk at det til især Wayna Picchu kræver at man køber i god tid, da billetterne er meget begrænsede og stedet yderst populært.

  Sidst på eftermiddagen rejser du tilbage til Cusco. Vi kender flere gode restauranter i Cusco. Skriv endelig, hvis du kunne tænke dig et par anbefalinger.

  Dag 17-19: Amazonas junglen

  Amazonas junglen

  På 17. dagen af din rundrejse i Peru fanger du morgenflyet fra Cusco og flyver til junglebyen Puerto Maldonado. Her bliver du hentet af vores lokale guide, som sørger for at du kommer med båd 1,5 time ad floden Rio Madre de Dios ud i junglen, væk fra byen, hvor din lodge ligger.

  De næste 3 dage skal du tilbringe i et af Amazonas junglens mest mangfoldige reservater, Tambopata-reservatet, der huser et væld af dyre- og planteliv. I Tambopata-reservatet findes der mindst 670 fuglearter, pattedyr som for eksempel den store myresluger, tapiren og den sky jaguar. Man vurderer også at reservatet er hjem til ikke mindre end 20.000 plantearter. Her er altså tale om et helt unikt sted.

  Under dit ophold vil der dagligt være forskellige aktiviteter ud i junglen, f.eks. papegøje claylick, sejltur i traditionel en-åres båd på Tres Chimbadas-søen, hvor du vil se forskellige vandfugle, måske aber, skildpadder, sommerfugle og måske endda den sky kæmpeodder, som faktisk holder til ved denne sø.
  Der vil også være besøg hos lokal bonde med indføring i traditionelle landbrugsmetoder og prøvesmagning af eksotiske frugter. Du vil komme med på små vandreture i junglen – både om dagen for at opleve den helt unikke flora og fugleliv og også efter mørkets frembrud for at opleve nattelivet i junglen, hvor taranteller og andre dyr vågner op. Der vil også være en aftensejltur på floden for at se kaimaner og andre nattedyr.

  Vær opmærksom på, at vejret nogle gange bliver afgørende for, hvilke aktiviteter der udbydes en given dag. Det er også grunden til at du ikke finder et fastsat dagsprogram her. Dagsprogrammet vil guiderne på din lodge informere dig om.

  OBS! Vi har for nyligt ændret jungleprogrammet (november 2019) og samarbejder nu med en lodge, der ligger dybere inde i junglen, hvor der er færre turister, og derved færre mennesker, så du får en mere autentisk oplevelse af Amazonas junglen.

  Dag 20: Puerto Maldonado – Lima - Hjemrejse

  Puerto Maldonado – Lima – Hjemrejse

  Afhængigt af hvad tid du skal flyve, sørger vi for at du bliver sejlet tilbage til Puerto Maldonado, hvorfra du rejser med fly til Lima og herfra videre hjem mod Danmark.

  Dag 21: Ankomst Danmark

  Ankomst Danmark

  Mange oplevelser rigere ankommer du tilbage til København eller Billund.

 • Inkluderet i prisen

  • Overnatning: 14 nætter på 3-stjernet hotel (Lima, Paracas, Nazca, Arequipa, Colca Canyon, Puno, Cusco og Aguas Calientes), 1 nat på Bed & Breakfast (Calca) og 3 nætter på junglelodge (Amazonas).
  • Transport: Al transport, som nævnes i programmet, er inkluderet i prisen (bus, privat transport, tog, båd samt transfers fra lufthavn, busterminaler, o. lign. til hotel, herunder afhentning fra Lima lufthavn på dag 1.
  • Måltider: Morgenmad på dag 2-20. Frokost på dag 8, 9, 10, 14, 15, 17-19. Aftensmad i natbus på dag 5 (ca. kl. 22:30) og dag 17-19.
  • Engelsktalende guide: På ture til Ballestas-øerne, Pisco vingård, Nazca-linjerne, Chauchilla kirkegården, Colca Canyon, Titicaca-søen, Puno-Cusco bustur, Cusco byvandring, den Hellige Dal-dagsudflugter og Machu Picchu og i Amazonas.
  • Adgangsbilletter: Til sejltur omkring Ballestas-øerne, flyvetur over Nazca-linjerne, Chauchilla-kirkegården, guidet tur på Titicaca-søen, Maras, Moray, Pisaq, Ollantaytambo og Machu Picchu.
  • Amazonas junglen: Der tilbydes dagligt forskellige aktiviteter på lodgen og udflugter. OBS! Vær opmærksom på, at vejret godt kan have indflydelse på, hvilke aktiviteter, der udbydes, og at der af samme årsag godt kan finde ændringer sted i programmet.
  • Flybillet: Danmark – Peru tur/retur er inkluderet i prisen. Rejs fra København eller Billund. Forhør dig om afrejse fra andre lufthavne.

  Ikke-inkluderet i prisen

  • Vandretur i Arequipa.
  • Billetter: til de varme kilder i Aguas Calientes, buggy og sandboarding i Huacachina (dag 4), eller til steder/attraktioner under byvandringen i Cusco (dag 11).
  • Hotel/overnatning for personer, der ikke deltager i ture i programmet (f.eks. i tilfælde af sygdom).
  • Transport/transfers der afviger fra programmet (f.eks. i tilfælde af sygdom).
 • Medbring

  Klik Medbring til Peru for diverse nyttig information før din Peru-rejse.

  • Alle nødvendige vaccinationskort (rådfør med egen læge)
   Rejsedokumenter: pas, rejseforsikring, flybilletter (inkl. fotokopier af flybilletter) Penge: Rejsechecks, Kredit eller debitkort, kontanter i både USD og Soles.
  • Tøj: Shorts, lange bukser, evt. trekkingbukser, regnjakke (i regnsæsonen december-marts), fleecebluse, varme sokker, vindjakke, T-shirts (både kort- og langærmede), trøje, handsker, hue, vandresko/solide løbesko, Evt. sportssandaler
  • Diverse: Solhat/kasket, solbriller, solcreme (mindst faktor 30), badetøj, badehåndklæde, Evt. kikkert, myggespray, Kamera/videokamera, Ur/vækkeur, og en lille rygsæk til ejendele nødvendige under den daglige vandring.
  • Vandflaske: Vandflaske og vandrensningstabletter (vær opmærksom på at almindelige sodavands- og mineralvandsflasker ikke er tilladte på Inkastien. Medbring i stedet vandflasker i hård plastik fra f.eks. sports- og friluftslivsforretninger).
  • Rejseremedier: Læbepomade, hovedpinepiller, plaster, antihistaminer, Imodium eller lignende medicin mod diarre, og evt. særlig lægeordineret medicin. Medbring al medicin i original emballage.
 • Hoteller på rejsen

  Vi har netop gået alle vores hoteller igennem, og vi har lavet visse ændringer i vores valg af hoteller for at højne kvaliteten og hoteloplevelsen.
  Vi har bl.a. kigget på størrelse på hotelværelser, og selvfølgelig den generelle tilfredshed.

  Hoteler har fået 4-5 stjerner ud af 5 i gennemsnit i anmeldelse i TripAdvisor og Booking.com 

   

  Lima: Hotel Andesmar
  Paracas: San Agustin Paracas
  Nazca: Casa Hacienda Nazca Oasis
  Arequipa: Hoteles Gutiérrez Mansión
  Colca Yanque: Colca Lodge 4 stjerne
  Puno: Sol Plaza
  Cusco: El Andariego hotel
  Den Hellige Dal: Inti Terra
  Aguas Calientes: Retama hotel at Aguas Calientes
  Tambopata jungle: Refugio Amazonas

 • Afgangsdatoer 2022

  Rejs afsted til Mangfoldige Peru (21 dage) og vælg enten at rejse med en gruppe eller rejs afsted på egen hånd.

  Vælger du at rejse med en gruppe, bliver du ledsaget af en dansktalende rejseleder. Vælger du derimod at rejse afsted individuelt på egen hånd, er fordelen at du helt selv vælger hvornår du vil rejse.

  [/su_spoiler]

  Private rejser

  Fleksibel afgang

  Pris pr. person: kr. 31.450,–  (for juli afgange og/eller hjemkoster: 32.950,-)

  Rejser du individuelt, er du ikke begrænset af afgangsdatoerne her ovenfor. Vi arrangerer en rejse med den afrejsedato, der lige passer dig!

   Rejsen er med lokale engelsktalende guider (og ingen rejseleder). Prisen er baseret på min. 2 personer i delt dobbeltværelse og er inkl. fly fra København/Billund.

  Varighed: 21 dage
  Afrejselufthavn: København/Billund

Kort over rundrejse