Kondor Rejser
Kondor Rejser
Den Magiske Peru rejse Andes og Amazon
Duration: Den Magiske Peru rejse (14 dage)
Price: DKK 25.600,-
Book nu!

 

Den Magiske Peru rejse – Amazonas og Inkastien 11 dage

 • Oversigt

  Denne rejse tager jer ikke bare med til nogle af de smukkeste steder i Peru, I oplever også flere af landets kulturelle og naturlige højdepunkter. Denne 11 dages rejse byder kort sagt på spændende destinationer, der med sine meget forskellige landskaber og indblik i mystiske, gamle kulturer vil tryllebinde jer, og give jer et billede af Perus enorme mangfoldighed.

  Vi starter i Amazonas jungle med 2 overnatninger i en hyggelig lodge og med udflugter ud i junglen, hvor vi vil opleve det unikke dyre- og planteliv helt tæt på. Vi besøger Inkaimperiets hovedstad, Cusco, vi udforsker den Hellige Dal, som huser fascinerende, gamle Inkaruiner. Vi vandrer også ad Inkastien, der løber gennem Andesbjergene forbi templer, Inkaruiner og med snedækkede bjergtoppe i baggrunden, indtil vi endelig når det mystikomspundne Machu Picchu. Hold jer ikke tilbage, men book straks billetter til denne Magiske Peru Rejse!

  Dag 1 Ankomst til Lima
  Dag 2 Fly til Puerto Maldonado og videre til lodge i Amazonas junglen
  Dag 3 Amazonas
  Dag 4 Puerto Maldonado – Cusco
  Dag 5 Den Hellige Dal med Pisac & Ollantaytambo
  Dag 6 Vandring på Inkastien
  Dag 7 Vandring på Inkastien
  Dag 8 Vandring på Inkastien
  Dag 9 Machu Picchu – Cusco
  Dag 10 Fly til Lima – Hjemrejse
  Dag 11 Hjemkomst København

 • Rejseplan

  Dag 1: Ankomst i Lima

  Perus hovedstad byder på en masse, fra kultur og arkitektur til gastronomi og natteliv. Ankommer I først på dagen, kan vi organisere en bytur for jer, så I oplever nogle af Limas højdepunkter. I kan også sagtens udforske byen, dens forskellige kvarterer og spisesteder på egen hånd. Der er nok at tage sig til.

  Dag 2-3: Amazonas junglen

  De næste par dage skal vi tilbringe i et af de flotteste reservater i Amazonas junglen, Tambopata-reservatet, der er hjemsted for et væld af dyre- og planteliv. Der findes mindst 670 fuglearter, sjældne pattedyr som jaguaren, den store myresluger og tapiren, og man regner med, at Tambopata-reservatet huser ikke mindre end 20.000 plantearter. Vi vil altså opleve et helt unikt sted

  På dag 2 fanger vi morgenflyet fra Lima til junglebyen Puerto Maldonado, hvor vi bliver hentet af vores guide, som tager os med motorbåd ud til Tambopata-reservatet og til vores lodge.

  Under vores besøg i Tambopata-reservatet vil der være forskellige udflugter og ture ud i junglen, der bringer jer helt tæt på det unikke og mangfoldige dyre- og planteliv, der findes her.

  Dag 4: Amazonas - Cusco

  Vi tager afsked med Tambopata-reservatet og med båd sejler vi tilbage til Puerto Maldonado for at fange flyveren til Inkaernes gamle hovedstad, Cusco.

  Eftermiddagen i Cusco har I på egen hånd. Udforsk den centrale del af byen, hvor levn fra Inkaimperiet og kolonitiden ses overalt. Der er også flere spændende museer, for eksempel Coricancha, der var Inkaernes mest betydningsfulde tempel dedikeret til Inti, solguden. Vi kan sagtens arrangere en spændende bytur for jer, hvis I ønsker det. Kontakt os og få en pris.

  Dag 5: Den Hellige Dal og besøg på Inkakomplekserne i Pisac og Ollantaytambo

  Efter morgenmaden er der afhentning på hotellet. I privat vogn kører vi sammen med vores guide ned i Den Hellige Dal mod byen Pisac. Det er en flot køretur ad snoede veje, gennem små landsbyer og med udsigt til de omkransende bjerge og den bugtende Urubamba-flod.

  Den Hellige Dal spillede en yderst vigtig rolle i Inkaimperiet. Jorden i dalen er meget frugtbar og Urubamba-floden tilfører livsvigtigt vand til afgrøderne, så det er ikke overraskende, at Inkaerne byggede byer og templer her. Mange af terrasserne i den Hellige Dal blev grundlagt af Inkaerne og de folk, der eksisterede endnu tidligere.

  I Pisac tager vores guide os med op på den imponerende Inkaruin, der ligger på bjergsiden bag Pisac by. Ruinerne vidner om både beboelse, templer og et astronomisk observatorium. Inkaerne var sande mestre i bygningsteknikker. Dette ses blandt andet ved en fascinerende detalje ved Pisac i og med, at konstruktionen blev bygget, så den formede en kondor. Kondoren var et helligt symbol for Inkaerne, og symboliserede ”Oververdenen” (slangen symboliserede ”Underverdenen” og pumaen verdenen ”imellem”, som vi mennesker tilhørte).

  Vi kører videre ind i Den Hellige Dal, og på vej til vores sidste stop, Ollantaytambo, spiser vi frokost.

  Ollantaytambo er en charmerende lille by, der stadig bærer præg af den og den Hellige Dals store fortid. Ikke mindst på grund af det imponerende fort, der troner over byen, og som Inkakongen Manco Inka brugte til sine soldater i modstanden mod spanierne i begyndelsen af 1500-tallet. Vi får en guidet rundvisning på Ollantaytambo-komplekset, der dog sandsynligvis ikke var ment som et militært fort, idet et soltempel og andre detaljer peger i retning af, at Ollantaytambo nok nærmere blev brugt af præsterne til udøvelse af religiøse ceremonier til tilbedelse af de hellige guder.

  På 5.-dagen af vores magiske Peru rejse har vi overnatning i Ollantaytambo.

  Dag 6: Vandring på Inkastien: Piscacucho (km 82) - Huayllabamba

  Vandredistance: 12 km. eller 5-6 timers vandring.

  Efter et solidt morgenmåltid tager vi hul på 3 spændende dage på Inkastien. Vi begynder ved Piscacucho (km 82) med at vandre langs Vilcanota-floden, et område med et landskab meget typisk for Andesbjergene: vi passerer små bondehuse med deres små majsmarker og omkring os er de smukke bjerge med deres sneklædte bjergtinder.
  På turen vil vi opleve flere imponerende Inka ruinkomplekser. Det første kompleks på Inkastien er Patallacta (også kaldet Llactapata), ”byen på bakkesiden”, der ligger 2.500 m over havets overflade.
  Efter at have opdaget Machu Picchu i 1911 vendte den amerikanske arkæolog, Hiram Bingham, tilbage til området i 1914 med det mål at dokumentere flere ruiner langs Inkastien. Det var her man startede udgravningen af Patallacta, et imponerende og velorganiseret kompleks, der er ligger i en halvcirkel på et kunstigt udgravet højdedrag med udsigt over det sted, hvor Urubamba- og Cusichaca-floderne løber sammen.
  I det meget velbevarede lille fort, Paucarcancha, fandt Binghams hold 200 kranier og 6 mumier.

  Efter at have udforsket dette spændende sted, fortsætter vi mod Cusichaca-dalen og Huallaybamba, hvor vi slår lejr for natten.

  Piscacucho (Km 82) – Patallacta: 6,3 km.
  Patallacta – Huayllabamba: 5,8 km.
  Højeste punkt: Huayllabamba 3000 m.

  Campingfaciliteter: Telte, liggeunderlag og mobilt campingtoilet. Ikke til rådighed: brusebad og indkøbsmuligheder.

  Dag 7: Vandring på Inkastien: Huayllabamba - Pacaymayu

  Vandredistance: 16 km. eller 8-9 timers vandring.

  Anden dagen på Inkastien er den mest fysiske. Vi lægger ud med en kraftig stigning op mod Warmiwañusca-passet (”den Døde Kvindes Pas”), der med sine 4.205 meters højde er det højeste punkt på vores vandretur på Inkastien. Det er en smuk del af stien, og vegetationen skifter hurtigt. Vi ser lokale planter som icchu og queuñas-træer, der er blandt de få træsorter, der har formået at tilpasse sig højden i Andesbjergene. Vi betages også af det smukke bjerglandskab og udsigten over sneklædte bjergtoppe.

  Sidste del af dagens vandring går nedad, indtil vi når Pacaymayu (3.600 meter), hvor vi camperer for natten.

  Huayllabamba – Wamiwañusca-passet: 6,4 km.
  Wamiwañusca-passet – Pacaymayu: 2,4 km.
  Højeste punkt: Wamiwañusca-passet: 4.205 m.

  Campingfaciliteter: Telte, liggeunderlag, mobilt campingtoilet. Ikke til rådighed: brusebad og indkøbsmuligheder.

  Dag 8: Vandring på Inkastien: Pacaymayu – Wiñay Wayna

  Vandredistance: 13,4 km eller 7-8 timer.

  På tredjedagen følger vi fra morgenstunden en velbevaret, stenbelagt sti, der stammer helt tilbage fra Inkatiden. Stigningen er let op til en mindre ruin, Runkurakay. Arkæologen Paul Fejos mente, at Runkurakay fungerede som et sted, hvor ”chaskierne”, løbere og budbringere i Inkaimperiet, kunne gøre holdt på deres rejser frem og tilbage på Inkastien. Runkurakay indeholder nogle sovesale og stalde til dyrene.

  Vi fortsætter ad en stentrappe op til Runkurakay-passet, der ligger i 3.950 meters højde, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over bjergene og landskabet.
  Herfra bevæger vi os igen nedad indtil vi kommer til Sayaqmarka, der betyder ”den Utilgængelige By”, fordi den ligger, ja, meget utilgængeligt på toppen af en klippe. Dette fascinerende Inka-kompleks er blandt de arkæologiske steder, som blev opdaget af Hiram Bingham på hans ekspedition i 1914-15.

  Vi spiser frokost i et imponerende landskab, og fortsætter videre ad Inkastien, der fører os ind i den gådefulde tågeskov, som vi langsomt bevæger os ned i regnskoven. Landskabet ændrer sig til et fugtigere og varmere klima med vilde orkideer og andre epifytter, mosser og smukke sommerfugle.

  I Phuyupatamarca ser vi nogle betagende Inkaruiner, som de ligger i den gådefulde tågeskov. Phuyupatamarka betyder ”Byen Over Skyerne”, og er et velbevaret ruinkompleks bestående af bl.a. en række fontæner og sofistikerede bade forbundet af vandingskanalerne, udsigtsposter og de karakteristiske landbrugsterrasser.

  3 timers vandring mere og via en stejl trappe ned ankommer vi til Wiñay Wayna (også kaldet Huinay Huayna), som betyder ”Evigt Ung”, endnu et imponerende Inka ruinkompleks, der er det sidste på Inkastien inden Machu Picchu. Wiñay Wayna blev først opdaget i 1940. Mulighed for at købe forsyninger som mad- og drikkevarer.

  Overnatning i Wiñay Wayna.

  Campingfaciliteter: Toiletter, brusebad med varmt vand (2 USD) og indkøbsmuligheder.

  Dag 9: Machu Picchu – Cusco

  Vandredistance: 4,7 km. eller 2-3 timer.
  Højeste punkt: Inti Punku 2.680 m.

  Fjerde- og sidstedagen på den fantastiske Inkasti begynder med vandring 2 timer gennem tågeskoven indtil vi når Solporten, Inti Punku, som var hovedindgangen til Machu Picchu, når man kom fra Cusco. Fra Inti Punku har man udsigt til den glemte Inkaby, som vi har bevæget os mod de sidste 4 dage, Machu Picchu. På toppen af et bjerg midt i den grønne og frodige regnskov ligger dette gamle ruinkompleks betagende smukt. Machu Picchu kan meget vel være det absolutte højdepunkt på jeres magiske Peru rejse.

  Vi får en detaljeret guidet rundvisning på det store ruinkompleks i ca. to timer, og herefter går vi rundt på egen hånd, tager billeder og nyder stemningen og det ubeskrivelige landskab.
  Machu Picchu er siden 1983 på UNESCO’s verdensarvsliste, og i 2007 blev komplekset via en meningsmåling på internettet optaget på listen over de Syv Nye Verdensvidundere.

  Er man frisk på yderligere bjergvandring, er der efter vores rundvisning mulighed for at bestige Machu Picchu Mountain, hvorfra man har en utrolig smuk udsigt over hele Machu Picchu-komplekset og det omgivende landskab af bjerge dækket af den smukke regnskov. Ønsker at bestige Machu Picchu Mountain, skal I gøre opmærksom på dette ved bestilling, da særskilte billetter skal tilkøbes på forhånd.

  Vi mødes om eftermiddagen i Aguas Calientes, byen for foden af Machu Picchu, hvorfra vi sammen tager toget tilbage mod Cusco.

  Trænger I til ren afslapning og lidt forkælelse efter 4 dage i vandrestøvlerne, og er der tid til det, kan I springe i de termiske kilder i Aguas Calientes inden afgang mod Cusco.

  Overnatning i Cusco. Nyd den sidste aften af jeres fantastiske Peru rejse med et lækkert måltid på en af Cusco velrenommerede restauranter. Vi kommer meget gerne med anbefalinger til restauranter, barer og lignende.

  Dag 10: Fly til Lima - Hjemrejse

  Afgang med fly fra Cusco til Lima, og herfra med fly hjemad.

 • Inkluderet i prisen

  Flybillet fra Danmark til Lima

  Overnatning: 4 nætter på 3-stjernet hotel (Lima, Cusco, Ollantaytambo, Aguas Calientes), camping 3 nætter på Inkastien, og 2 nætter i junglelodge i Amazonas regnskov.

  Transfers: Alle transfers på turen er inkluderet, undtagen fra lufthavnen til jeres hotel dag 1 og fra jeres hotel til lufthavnen dag 10.

  Transport: Al transport, som er en del af programmet, er inkluderet i prisen (transfer til og fra lufthavn ved ankomst og hjemrejse er ikke inkluderet)

  Måltider: Alle morgenmadsmåltider er inkluderet, 6 frokoster (ekskl. dag 1, 4, 9 og 10), 6 aftensmåltider ekskl. dag 1, 4, 9 og 10).

  Inkastien: Engelsk-/spansktalende guide, kok, campingudstyr: Rummeligt telt, komfortabel luftmadras, sovepose, hovedpude, campingtoilet, adgangsbillet til Machu Picchu, guidet rundvisning på Machu Picchu.

  Ikke inkluderet i prisen

  Måltider: Dag 1: alle måltider. Dag 4 & 9: aftensmad. Dag 10: frokost og aftensmad.

  Adgangsbillet til de termiske kilder Aguas Calientes

 • Medbring

  Alle nødvendige vaccinationskort (rådfør med egen læge)
  Rejsedokumenter: rejseforsikring, pas, flybilletter (inkl. fotokopier af flybilletter)Penge: Kredit eller debitkort, rejsechecks, kontanter i både USD og Soles. Pengekat.
  Kamera/videokamera
  T-shirts
  Lange bukser
  Vandrebukser
  Shorts
  Vindjakke
  Regnjakke (i regnsæsonen december-marts)
  Fleecebluse
  Varme sokker
  Vandresko/solide løbesko
  Evt. sportssandaler
  Handsker
  Hue
  Solhat/kasket
  Solbriller
  Solcreme (mindst factor 30)
  læbepomade
  Badetøj
  Badehåndklæde
  Evt. kikkert
  Lommelygte/evt. pandelygte
  Ur/vækkeur
  Myggespray
  Vandflaske og vandrensningstabletter (vær opmærksom på at almindelige sodavands- og mineralvandflasker ikke er tilladte på Inkastien. Medbring i stedet vandflasker i hård plastik fra f.eks. sports- og friluftslivsforretninger).
  Førstehjælpsudstyr, inkl. hovedpinepiller, plaster, anti-histaminer, Imodium eller lignende medicin mod diarre, og evt. særlig, lægeordineret medicin. Medbring al medicin i original emballage.
  Lille rygsæk til ejendele nødvendige under den daglige vandring.

 • Afgangsdatoer 2022

  Individuelle rejser

  Rejser du individuelt, arrangerer vi en rejse med den afrejsedato, der lige passer dig!

  Datoer Pris* Afgangs Ankomst Varighed Pladser
  Fleksible 25.480,- København Lima 11 dage Ledige

  * Priserne er baseret på min. 2 personer, delt dobbeltværelse og er inkl. fly fra København/Billund.

  [/su_spoiler]

Den Magiske Peru rejse – fra Amazonas til Den Hellige Dal kort