info@kondorrejser.dk
Kondor Rejser
får i salkantay vandretur
Duration: Salkantay Trek, vandring til Machu Picchu (4 dage)
Location: Cusco - Machu Picchu
Price: DKK 6.395
Book nu!
 • Oversigt

  Dette Salkantay trek til Machu Picchu er en 4 dages vandretur for de eventyrlystne, der fører jer gennem de sydlige peruvianske Andesbjerges højslette, over høje bjergpas, gennem grønne dale og ind i den magiske tågeskov til Machu Picchu, endemålet for vores trek.
  Salkantay-stien, der også kaldes ”Den Hemmelige vej til Machu Picchu” er et fremragende alternativ til vandring ad den klassiske Inkasti, der er meget populær og derfor mere overrendt. Salkantay-stien er som Inkastien en gammel bjergsti blandt mange, som de lokale bruger og har brugt i århundreder.

  Tag med på denne tur og nyd roen, de fredfyldte bjerge og de smukke og skiftende landskaber på denne ”hemmelige vej” til Machu Picchu.

  Højeste bjergpas: Salkantay-passet 4.626 m.

  Sværhedsgrad: God fysisk form kræves til denne tur.

  Distance per dag: 6-7 timer eller 15-17 km.

  Ekstra hest: Hyr en ekstra hest for 25 USD til at transportere personlige ejendele som f.eks. sovepose, regnfrakke, tøj, etc. så I kan koncentrere jer om at nyde vandreturen og det flotte landskab.

 • Dagsprogram

  Dag 1: Cusco - Soraypampa

  Cusco – Soraypampa – Andenes

  Vores tur begynder tidligt med afhentning på jeres hotel allerede kl. 5.00. Foran os venter nemlig en 6 timers køretur til Soraypampa, som er startpunktet for Salkantay trekket.

  Førstedagen er nok den mest krævende. Vi lægger nemlig ud de første timers vandring med at vandre stejlt opad mod Apacheta-passet (4.590 m). I denne højde er der næsten ingen vegetation, kun græs og et af de meget få træer, der har formået at tilpasse sig de golde omgivelser i højden, queuña-træet.

  Anstrengelserne ved den stejle opstigning bliver belønnet med en fantastisk udsigt over landskabet og de omkringliggende bjerge, herunder Salkantay bjerget (6.271 m), der betyder ”det Vilde Bjerg”, der troner i horisonten.

  Vi fortsætter vandringen, nu nedad, og lægger undervejs mærke til skiftet fra et goldt og koldt terræn til et varmere med mere vegetation.

  Vi slår lejr i Andenes, der ligger 2.890 meter over havoverfladen.

  Overnatning i telte.

  Inkluderede måltider: Frokost og aftensmad.

  Dag 2: Playa Sawayaco

  Andenes – Playa Sawayaco

  Efter et solidt morgenmåltid begynder vi andendagen af vores Salkantay trek, der er lettere end den i går.

  Vores rute fører os forbi små floder og bjergkløfter med en imponerende udsigt over Andesbjergene, og ved et flot vandfald tager vi et lille hvil. Noget helt særligt ved denne tur er at landskabet nærmest skifter for skridt, vi tager: det bliver grønnere og vi oplever mere dyreliv, herunder mange fugle. Hvis vi er heldige, ser vi også Perus nationalfugl, Gallito de las Rocas (engelsk: Andean cock-of-the-rock) med sin smukke orange kam (hannen), der holder til i Andesbjergenes tågeskov.

  Overnatning i telte.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

  Dag 3: Aguas Calientes

  Playa Sawayaco – Aguas Calientes

  Tredjedagen på vores Salkantay trek fører os ned i den varmere og frodigere regnskov. Vi kommer forbi kaffe-, banan- og avokadoplantager.
  Efter nogle timers vandring ankommer vi til det imponerende Patallacta ruinkompleks (”patallacta” er quechua for ”Byen på bakkesiden”). Disse ruiner lever muligvis mere op til navnet ”Inkaernes glemte by” end Machu Picchu, idet nogle arkæologer mener, at Patallacta måske var endnu større og vigtigere end Machu Picchu. Udgravningen af Patallacta er dog ikke færdig, så yderligere udgravninger og studier må be- eller afkræfte det.

  Patallacta brændte ned i 1536 på ordre af inkakongen, Manco Inca Yupanqui, der var på tilbagetrækning fra spanierne. Takket være blandt andet dette træk opdagede spanierne aldrig Inkastien til Machu Picchu, herunder forskellige bebyggelser langs stien.

  Efter et lille hvil fortsætter vi vandringen et par timer endnu, indtil vi når Machu Picchu vandkraftsværk, hvorfra man kan tage et tog til Aguas Calientes. Der er også nogle små spisesteder.

  Vi spiser frokost her, og bagefter vandrer vi dagens sidste stykke langs jernbanen og Urubamba-floden til Aguas Calientes, byen for foden af Machu Picchu. Det tager 2-3 timer alt efter tempoet.

  Det er også en mulighed (for et ekstra gebyr) at tage toget til Aguas Calientes. Med tog tager turen 20-30 minutter.

  Overnatning i Aguas Calientes på hotel med eget bad og toilet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

  Dag 4: Machu Picchu

  Machu Picchu – Cusco

  Fjerdedagen er sidste dag på vores trekkingtur ad Salkantay-stien, der rundes af med et besøg i den glemte Inkaby, Machu Picchu. Machu Picchu har været omgærdet af mystik, siden den amerikanske arkæolog Hiram Bingham bragte dette imponerende sted på verdenskortet i 1911. Det var Inkakongen Pachacutec, der byggede det ikoniske sted, men Machu Picchus funktion er man ikke helt sikker på. Nogle arkæologer mener, at Machu Picchu kan have været en sommerresidens for Inkakongerne.
  Bingham opdagede Machu Picchu takket være en lokal guide, og han forstod straks, at det var en betydelig opdagelse. Sidenhen er Machu Picchu blevet ikke mindre end det største symbol på Inkacivilisationen.

  Vi anbefaler at ankomme til Machu Picchu tidligt, så man kommer før helt store indtog af besøgende.
  Vi får en ca. to-timer lang guidet rundvisning i den gamle Inkaby, hvorefter der er tid til at gå rundt på egen hånd. Man kan også vælge at bestige enten Huayna Picchu eller Machu Picchu Mountain (gør opmærksom på dette ved bestilling), hvorfra man har en fantastisk udsigt over Machu Picchu, de grønne omkringliggende bjerge, dækket af den frodige regnskov.

  I har også eftermiddagen på egen hånd. Efter frokosten tilbage i Aguas Calientes kan I måske lade jer lokke til lidt velfortjent forkælelse og en afslappende dukkert i de varme kilder i byen som en passende afslutning på vores fantastiske 4 dages Salkantay trek.

  Midt eller sidst på eftermiddagen, alt efter rejsetidspunkt, mødes vi og rejser tilbage til Cusco.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Inkluderet i prisen

  • Transport: Privat bus Cusco – Soraypampa, transport Aguas Calientes – Cusco (tog hele vejen eller tog til Ollantaytambo og bus videre til Cusco), bus tur-retur Aguas Calientes – Machu Picchu.
  • Overnatning: Camping 3 nætter, hotel i Aguas Calientes 1 nat.
  • Måltider: Dag 1-3: Morgenmad, frokost og aftensmad. Dag 4: Morgenmad.
  • Entrebilletter: Machu Picchu.
  • Guide: engelsk og spansktalende guide på hele turen.
  • Camping/trekking udstyr: to-personers telt, mad-, spise- og toilettelt, liggeunderlag, heste til at bære udstyr, førstehjælpsudstyr inkl. iltflaske i tilfælde af højdesyge.

  Ikke inkluderet i prisen

  • Flybillet Danmark – Peru tur/retur
  • Campingudstyr: Sovepose (kan lejes for 20 USD).
  • Måltider: Morgenmad dag 1, frokost og aftensmad dag 4.
  • Entrebilletter: Salkantay-trek og de varme kilder i Aguas Calientes.
  • 10 % drikkepenge: Til guider, hesteførere, chauffører, tjenere, etc.

  Ekstra hest: Hyr en ekstra hest for 25 USD til at transportere personlige ejendele som f.eks. sovepose, regnfrakke, tøj, etc. så I kan koncentrere jer om at nyde vandreturen og det flotte landskab.

  Højdesyge

  Højdesyge er almindeligt for rejsende, der vælger en af vandreruterne til Machu Picchu. For at imødegå dette anbefaler vi at have tilbragt mindst et par dage i Andesbjergene, før I begynder vandreturen for at vænne kroppen til højden.

 • Medbring

  • Sovepose (-15 grader) (kan også lejes for 20 USD per person)
  • Tøj: Vandresko eller solide løbesko,
  • Tøj: Varmt tøj herunder hue, handsker og strømper, hat eller kasket, regnfrakke, termo- eller uldhue.
  • Små rygsæk
  • Solbriller
  • Pandelampe eller lommelygte. Ekstrabatterier
  • Solcreme faktor 40
  • Myggespray
  • Vandflaske
  • Lommelygte
  • personlig medicin
  • Tandbørste og tandpasta
  • Penge: På dag 1 og 4 er der mulighed for at købe snacks og drikkevarer
 • Afgangsdatoer

  Salkantay trek afgansdatoer 2022

  Salkantay trek afrejsedatoer er fleksible.

  100 % garanterede ved minimum to tilmeldte personer.

  [/su_spoiler]

Salkantay Trek, den Hemmelige Rute til Machu Picchu-kort

DEMO