info@kondorrejser.dk
Kondor Rejser

Priser fra

Kr 36.600 Per person
  • Minimum 2 personer
  • Book et gratis møde

Rejsens højdepunkt er et besøg på det sagnomspundne Machu Picchu, som vil bringe jer helt tæt på den fascinerende gamle inkacivilisation. Rejs på denne store rundrejse i Peru og bliv betaget af landets kulturelle farverigdom!

Priser fra

Kr. 28.500 Per person
  • Minimum 2 personer
  • Book et gratis møde

Detaljer

Begyndelse

København

Gruppe str.

min. 2 - max 12

Slut

København

Alder

12 - 90

sværhedsgrad

1/2

Eneværelse

Fra DKK 4000.-

Højdepunkt

Udsigt af Machu Picchu fra Solporten

Inkluderet i prisen

Overnatning

Al hoteler, som nævnes i programmet, er inkluderet i prisen på 3-stjernet hotel.

Transport

Al transport, som nævnes i programmet, er inkluderet i prisen (bus, privat transport, tog, båd samt transfers fra lufthavn, busterminaler, o. lign. til hotel, herunder afhentning fra Lima lufthavn på dag 1.

Måltider

Al måltilder, som nævnes i programmet, er inkluderet i prisen.

Engelsktalende guide

På ture til Den Hellige Dal, Inlastien til Machu Picchi, Colca Canyon, Titicaca-søen, Puno-Cusco bustur, Cusco byvandring, Huaraz vandring, regnbuebjerget vandring.

Aktivititer

Flyv, bådtur, vandring.

Flybillet

Danmark – Peru tur/retur er inkluderet i prisen. Rejs fra København eller Billund. Forhør dig om afrejse fra andre lufthavne.

Adgangsbilletter

Til guidet tur på Titicaca-søen, Maras, Moray, Pisaq, Ollantaytambo, Machu Picchu, Colca, Nazca linjer, Ballestas øerne.

Ikke-inkluderet i prisen

Rejseforsikring

Hotel

Hotel/overnatning for personer, der ikke deltager i ture i programmet (f.eks. i tilfælde af sygdom).

Transport

Transport/transfers der afviger fra programmet (f.eks. i tilfælde af sygdom).

Dagsprogram

Regnbuebjerget vandring Cuzco Peru

Ankomst i Perus hovedstad, Lima. I lufthavnen bliver I hentet af vores lokale Kondor Rejser-repræsentant og kørt til jeres hotel, hvor I vil få en kort briefing og har mulighed for at stille spørgsmål. Hvis I ankommer tidligt på dagen, er der mulighed for forskellige aktiviteter og ture på egen hånd. Se under dag 2 for forslag til aktiviteter. Vi kan også være behjælpelige med at arrangere en guidet tur. Kontakt os for at høre nærmere.

  • Måltilder: Ikke inks.
  • Overnating: Lima

Perus hovedstad ligger smukt ved Stillehavet og har en befolkning på knap 10 mio., en tredjedel af Perus samlede befolkning. Lima var den vigtigste by under kolonitiden efter spaniernes erobring af Sydamerika og indtil deres herredømme sluttede i midten af 1800-tallet. ”La Ciudad de los Reyes” (”Kongernes By”), som Limas gamle bydel også kaldes, er på UNESCO’s liste over Verdens Kulturarv for de mange bygninger, der stammer helt tilbage fra spaniernes styre. Det var den spanske erobrer, Pizarro Francisco, der grundlagde byen i 1535 med centrum i Plaza de Armas, som stadig eksisterer den dag i dag.

Lima byder på masser af kultur og historie, smuk arkitektur, spændende museer og gastronomiske oplevelser i verdensklasse.

Vi anbefaler at opleve Lima til fods. Gå f.eks. rundt i Barranco, kunstnernes og forfatternes kvarter fyldt med charmerende og farverige huse og cafeer. Her og i Miraflores, et andet populært kvarter, er der fantastiske udsigtssteder ud mod Stillehavet. I Lima er der altid en behagelig temperatur og byens beliggenhed ud mod Stillehavet forklarer den altid lidt fugtige luft.
Er du til kultur og historie, kan du gå på opdagelse i Limas gamle bydel. Start på byens centrale plads, Plaza de Armas, hvis bygninger er rekonstruktioner af de oprindelige efter det store jordskælv i 1746. Kun bronzespringvandet i midten af pladsen, fra 1651, overlevede jordskælvet.

Få minutters gang fra Plaza de Armas ligger Palacio Torre Tagle, der i dag huser Perus Udenrigsministerium. Denne bygning er med sine balkoner med helt utrolige træudskæringer et eksempel på eksisterende kolonitidsarkitektur.

Besøg også Guldmuseet, Museo del Oro del Peru y Armas del Mundo, hvor du kan finde en imponerende samling af inkaernes guld og sølv, en af verdens største våbensamlinger samt kunsthåndværk som keramik og vævearbejde. Det store San Francisco-kloster er også et besøg værd, og endnu et eksempel på den smukke kolonistilsarkitektur. Klostret rummer mange smukke elementer, som det imponerende bibliotek med mere end 25.000 værker, en peruansk fortolkning af Da Vincis maleri ”Den Sidste Nadver” og katakomberne med knoglerne fra ca. 30.000 døde.
I Lima må du heller gå ikke glip af det uovertrufne køkken, der for 5. år i træk har sikret Peru pladsen som Sydamerikas bedste kulinariske destination (World Travel Awards). Spis f.eks. på Bar Cordano, en gammel og traditionel restaurant, der har beværtet stort set alle Perus præsidenter siden 1905 – restauranten ligger lige over for præsidentpaladset. Et andet godt sted med en fantastisk udsigt er restaurant La Rosa Nautica, der ligger på en mole ud for kysten, eller spis byens måske bedste fiskeretter på chikke restaurant La Mar (en personlig favorit af os) af den internationalt anerkendte stjernekok, Gaston Acurio. Husk dog at bestille bord.

  • Måltider: Morgenmad.
  • Overnatning: Lima.

Du starter dagen med at tage flyveren mod Cusco. Du bliver hentet i lufhavnen af din guide, for i dag går turen nemlig til den Hellige Dal (det bedste sted at vænne sig til højden) lidt nord for Cusco. Navnet på dalen refererer til den betydning den havde for Inkaerne, såvel som for de lokale i dag, i og med at den Hellige Dals jord er meget frugtbar og står for en betydningsfuld andel af afgrøder som majs, kartofler, quinoa, o. lign. til hele regionen.

Første stop på turen er i Chinchero, en lille by ved indgangen til den Hellige Dal. Byen er kendt for sin kolonistilskirke og for sine dygtige vævere. Vi lægger vejen forbi et vævecenter, der fungerer som et kooperativ af lokale kvinder, der producerer smukke vævearbejder og varer af strik. De viser os, hvordan de først rengør ulden, fra enten får eller alpaka, og siden hvordan de farver den med 100 % naturlige farvestoffer af planter, blomster og mineraler. Kvinderne viser os ligeledes vævemetoden, som munder ud i smukke vævede stoffer i alskens farver, der er så traditionelt for Andesbjergene.

I Moray vil din guide fortælle om de spændende cirkelformede landbrugsterrasser, der kan ses her. Terrasserne blev lavet af inkaerne, der benyttede dem som et agronomisk center, til bl.a. forsøg med afgrøder. I de tre naturlige, store huller genskabte inkaerne ved hjælp af terrasserne tolv forskellige mikroklimaer og tyve forskellige miljøzoner, hvorved man kunne teste i hvilke klimaer afgrøderne trivedes bedst. Bagefter kunne inkaerne så bruge den viden i praksis og optimere produktionen af deres afgrøder. Herfra går rejsen videre mod de gamle saltterrasser i Salineras, før du bliver sat af i Ollantaytambo.

  • Måltider: Morgenmad.
  • Overnatning: Hotel i Ollantaytambo

Efter morgenmaden kører vi med vores private transport og din guide videre ind i dalen mod Ollantaytambo. Ollantaytambo er en lille by, som af nogle kaldes den nulevende inka-by, fordi folk her stadig holder fast i gamle inkatraditioner, f.eks. i landbruget. Efter at den 9. Inka-konge, Pachacutec, havde erobret området, byggede han i midten af 1400-tallet Ollantaytambo som et administrativt centrum og byens udlægning er stadig som Inkaerne udtænkte den. Over byen troner et fort, som Manco Inka benyttede sig af i modstanden mod de spanske erobrere i starten af 1500-tallet. Dette fort indeholder bl.a. et soltempel, og mange detaljer ved disse gamle ruiner tyder netop på, at stedet var af ment som et ceremonielt og religiøst sted – nærmere end af militært. Ollantaytambo er udgangspunktet for den klassiske Inkasti (4 dage) til Machu Picchu. Fra Ollantaytambo tager vi toget til Aguas Calientes (også kaldet Machu Picchu City), en togtur, der tager ca. 1 time og 45 minutter. På togstationen bliver vi hentet og bragt til vores hotel og aftenen kan nydes på egen hånd i Aguas Calientes.

  • Måltider: Morgenmad.
  • Overnatning: Aguas Calientes.

Vi anbefaler at stå nogenlunde tidligt op og afsted med bussen op til Machu Picchu ved 8-tiden senest. Fra Machu Picchu by afgår der busser i pendulfart frem og tilbage mellem Machu Picchu by og selve Machu Picchu for at transportere de mange daglige besøgende til Perus nok største seværdighed. De peruanske myndigheder har sammen med UNESCO aftalt at begrænse adgangen til Machu Picchu og ikke tillade flere end 2.500 besøgende dagligt for at beskytte stedet, der siden 1983 er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. På Machu Picchu får vi en guidet tur rundt på det store ruinkompleks og bliver ført ind i historien bag og anvendelsen af de mange spændende bygninger på stedet. Det er umuligt ikke at blive fuldstændig betaget af stedet. De mange bygningskonstruktioner, templer og terrasser ligger intet mindre end helt fantastisk: på toppen af Andesbjergene, bogstaveligt talt. Man må knibe sig i armen for at overbevise sig selv om, at man virkelig befinder sig her. Udsigten er overvældende. Hele vejen omkring Machu Picchu ligger den ene bjergtop efter den anden, dækket af grøn junglevegetation, der kun bidrager til hele mystikken og fornemmelsen af at være den, der netop har fundet et helt utroligt uopdaget sted. Er man interesseret, er det muligt at klatre op ad Wayna Picchu-klippen og herfra nyde Machu Picchu fra oven. Det tager en times tid at klatre op og ned. Bemærk at man skal have købt billet på forhånd, da adgangen til Wayna Picchu er meget begrænset (kun 400 personer om dagen; 200 personer kl. 7.00-8.00 og 200 personer kl. 10.00-11.00). På Machu Picchu bruger vi 2-3 timer i ro og mag og tager herefter tilbage til Aguas Calientes for at spise frokost. Om eftermiddagen rejser vi tilbage til Ollantaytambo.

  • Måltider: Morgenmad.
  • Overnatning: Ollantaytambo.

På vejen til Pisaq, som er sidste stop på turen, kører gennem den Hellige Dals smukke landskab, der omkranses af Andesbjergene, mens vi ad snoede veje bevæger os gennem små landsbyer og forbi majs- og kornmarker, med Urubamba-floden som en tro følgesvend under hele turen. Pisaq-ruinerne ligger temmelig højt oppe på bakketoppen, omgivet af landbrugsterrasser og med en fantastisk udsigt over dalen, og ruinernes placering vidner om Inkaernes utrolige bygningsfærdigheder. Inkaerne brugte angiveligt Pisaq til både beboelse, militære formål og til tilbedelse af deres guder. Din guide tager dig med rundt på ruinkomplekset og fortæller om de forskellige dele, herunder soltemplet og det astronomiske observatorium. Vi bliver også introduceret til Intihuatana, som er et klippefremspring, som Inkaerne anvendte til, via solen, at læse kalenderåret.

Efter et spændende besøg på Pisaq-ruinerne fortsætter vi vores rejse til et væveri for at blive lære hvordan de smukke og unikke tekstiler fra Andesbjergene bliver til: Hvordan væverskerne laver garnet, hvordan det farves helt naturligt og hvordan væveprocessen foregår. Herefter vender vi tilbage til Cusco.

  • Måltider: Morgenmad.
  • Overnatning: Cusco.

To dage på egen hånd. Besøg f.eks. nogle af Cuscos spændende museer eller tag med på en guidet 3-timers byrundtur, som tager dig med til Cuscos spændende katedral, Koricancha – Inkaernes største tempel, Sacsayhuaman – stor inkafæstning i bakkerne uden for Cusco, Qenqo-templet, Puka Pukara – den ”Røde Fæstning”, Tambomachay – Inkaens hellige bad og til Christo Blanco – den store Jesusstatue over Cusco. Byrundturen er ikke inkluderet i pakken, så det kræver særlig tilmelding. Skriv og hør nærmere.

  • Måltider: Morgenmad.
  • Overnatning: Aguas Calientes Machu Picchu.

Fra morgenstunden skal du med bus til Puno, en køretur på omkring seks timer. Du kommer igennem Cusco gennem Andesbjergen op mod smukke landskaber fra højsletten. Ved busterminalen i Puno bliver du hentet og bragt til dit hotel. 

  • Måltider: Morgenmad og frokost.
  • Overnatning: Puno.
I dag står du tidligt op, så du kan komme afsted på din dagstur med båd rundt på Titicaca-søen. Titicaca-søen er ikke uden grund blandt højdepunkterne på denne rejse til Peru. Søen er den andenstørste sø i Sydamerika (efter Maracaibo-søen i Venezuela) og den højst beliggende farbare sø i verden med sine 3.800 meter over havets overflade på toppen af Andesbjergene. Søen, som er 190 km lang og 80 km bred, har et areal på 8.300 km2 og ligger på grænsen mellem Peru og Bolivia, som begge skælmsk påstår, at de selv ejer 70 % af søen og det andet land 30 %. På og omkring Titicaca-søen lever to af Perus oprindelige folk, Aymara-folket og Quechua-folket, der stadig dyrker deres århundredegamle traditioner. Turen du skal på i dag går udenom de overrendte og typisk besøgte turiststeder, og vi tager jer i derimod til steder, der viser dig et autentisk billede af, hvordan livet på Titicaca-søen virkelig er. Første stop er på Taquile-øen, hvor vi starter med at vandre ad nogle meget gamle stier fra før inkaerne, mens du nyder det fantastisk smukke landskab med landbrugsterrasser, små simple huse og med søen i baggrunden. Du vil også besøge nogle lokale, som vil give dig et lille indblik i deres kultur og vise dig deres fascinerende gamle vævetraditioner, som går helt tilbage til Inka-, Pukara- og Colla-civilisationerne. Disse traditioner er pga. deres unikke karakter på UNESCO’s liste over verdensarv (egentlig på listen: ”Third Proclamation of Masterpieces of the Oral and Intangible Heritage of Humanity”). Turen fortsætter til Capachica-halvøen, hvor du spiser frokost tilberedt på traditionel vis, hvor kød, fisk og kartofler er tilberedt i ”en ovn” nede i jorden. Du vil tage del i et traditionsrigt ritual, som består af en slags ”bordbøn”, hvor vi takker både Gud (den kristne) og Pachamama (moder jord) for den mad, vi skal til at spise. Frokosten vil naturligvis blive nydt med en fantastisk udsigt over Titicaca-søen. Dagens sidste stop er på en af Uro-øerne, som er en af Titicaca-søens berømte, flydende øer. Øen er lavet udelukket af tagrør, en slags siv, som øens beboere konstant må reparere på i vedligeholdelsen af den. Du får en introduktion til, hvordan de bygger deres flydende øer, og dem, der har lyst, kan komme på en lille sejltur i en traditionel tagrørsbåd, der er meget karakteristisk for Titicaca-søen. Sidst på eftermiddagen er du tilbage i Puno, hvor du kan slappe af resten af dagen.
  • Måltider: Morgenmad.
  • Overnatning: Puno.

Efter en lækker morgenmad, tager vi ud på en seks-timers bustur mod Chivay og derefter Yanque.. Det er en lang bustur, den tager omkring 6 timer, men landskabet, du kommer igennem, er betagende smukt og en oplevelse i sig selv. Du skal køre med en bus for turister, der gør nogle stop på nogle flotte steder undervejs, f.eks. ved den maleriske Lagunillas-sø med sit dybblå vand i 4.100 meters højde. Endelig ankommer vi til Colca Canyon. Denne imponerende kløft er en af verdens dybeste – dobbelt så dyb som Grand Canyon i Nordamerika. Mange som rejser til Peru kommer for at se netop Colca Canyon, for ligegyldig hvilken årstid man kommer på, er den betagende smuk, og man kan på køreturen sagtens gøre mange stop for at tage billeder. Turen i kløften følger Río Colca, Colca-floden, og man ser mange terrasser, der daterer fra tiden før inkaerne, og som stadig er i brug den dag i dag. I Chivay spiser du frokost og køre vi efter til Yanque. Yanque er en mindre by med et lille marked, hvor du vil se de lokale sælge ris, bønner, alpakakød, frugt og grøntsager iklædt deres farverige traditionelle klædedragter. Er du heldig, ankommer vi ikke for sent og kan gå lidt rundt i Yanque inden det store ryk-ind af ”gringos” om eftermiddagen. Om eftermiddagen checker du ind på dit hotel. Brug resten af dagen på afslapning, og besøg eventuelt Yanque varme, helsebringende kilder – bassiner varmet naturligt op af de varme kilder. Bassinerne ligger smukt med udsigt over de omkringliggende Cola flød.

  • Måltider: Morgenmad.
  • Overnatning: Yanque.

I dag skal du til Mirador Cruz del Condor, som er et populært udsigtssted i Colca Canyon. Dette udsigtssted ligger 1.200 meter over floden, og udsigten over landskabet og kløften er fantastisk herfra, ikke mindst i solopgangens bløde lys. Desuden er der gode chancer for at spotte de majestætiske kondorer, når de ved hjælp af de opadgående termiske vinde svæver frem og tilbage i og over kløften i deres søgen på føde. Kondorerne, som er i gribbefamilien, er en af verdens største flyvende fugle, og en voksen han vejer op mod 15 kg. og har et vingefang på op til 3,2 meter. Kondoren har traditionelt haft stor betydning, og dets symbol ses overalt på keramik, tekstiler og statuer. Shamaner påkalder kondorens ånd for beskyttelse, og den store fugl antages også at hjælpe en persons sjæl videre til den næste verden efter døden. Kondoren er altså omgærdet af mange myter og legender overalt i Peru og er derfor en vigtig figur i folketraditionen i Bjergområderne. Efter at have nydt synet af og taget en masse billeder af de mægtige fugle går turen tilbage til Chivay.

Efter frokost fører din rejse dig videre med din guide mod Arequipa. På den første del af turen kører vi gennem et fantastisk landskab med åbne vidder og bjerge, og du vil se fritgående flokke af alpakaer, lamaer, guanacoer og vicuñaer i deres naturlige omgivelser. Disse kameldyr er af stor betydning for menneskene i denne region, der har glæde deres uld, mælk og kød. På vejen mod Arequipa kommer vi også over nogle bjergpas, og vi vil for alvor komme op i de tynde luftlag. Men det er korte stop, og vi vil hurtigt være på vej ned igen. Vi tager os dog lige tid til at tage nogle billeder, for også her er utrolig smukt

  • Måltider: Morgenmad.
  • Overnatning: Arequipa.
De næste half anden dage i Arequipa foregår på egen hånd. Gå rundt og nyd smukke Arequipa, der er kendt for sine arkitektonisk flotte bygninger i kolonistil, bygget af hvid vulkansten, (”sillar”), hvilket har givet byen dens kaldenavn: ”La Ciudad Blanca”, den Hvide By. Arequipa ligger 2.300 meter over havets overflade – tilpas højere i forhold til Nazca, således at du gradvist kan vænne dig til højden, inden du de næste dage skal videre til Colca Canyon og sidenhen Titicaca-søen, der ligger på toppen af Andesbjergene i 3.800 meters højde. Arequipa ligger for foden af de sneklædte vulkaner Misti, Chachani og Pichu Pichu, som poserer smukt bag byen. Der er en dejlig stemning i Arequipa, og det er værd bare at gå rundt i gader og stræder omkring centrum og på la Plaza de Armas, byens centrale plads. Santa Catalina-klostret fra 1580 er dog et must-see. Det består af 100 rum, tre klostergange og en kirke. Det store og meget velholdte kloster er som en by i byen, hvor man kan forsvinde ind i en anden verden, tilbage i tiden. Der er adgang til næsten alle klostrets rum, og de mange rum (sovekamre, systue, arbejdsværelser, køkken, osv.), hvor nonnerne i århundreder har boet og haft deres daglige virke, giver et fascinerende indblik i klosterlivet. Dog er en del af klostret lukket for offentligheden, da ca. 20 nonner fortsat lever og har deres virke i Santa Catalina-klostret den dag i dag. Tag kameraet med, for her vil I spotte det ene motiv efter det andet at fotografere. Besøg også Arequipas store marked, Mercado San Camilo, der strækker sig over et par bygningsblokke. I stueetagen sælges alskens varer som grøntsager, frugt, kød og lokalt håndværk, mens førsteetagen byder på et væld af små boder, hvor du kan købe friskpressede juicer, en snack eller måske et måltid mad. Bestil et glas meget billigt juice og sæt dig ned og bare kig på menneskerne. Det er en sand attraktion i sig selv! Er du interesseret i det, er der mulighed for dagsture i og uden for Arequipa. F.eks. en let vandretur i området for foden af Misti vulkanen, et smukt naturområde. Der er også mulighed for lette cykelture og guidede byrundture i Arequipa by. Kontakt os for mere info.
På 13 dag fortsætter din fantastiske Peru-rejse, og du tager eftermidagsbussen mod Nazca.
  • Måltider: Morgenmad og aftensmad i bussen.
  • Overnatning: Nazca

Du bliver hentet på hotellet tidligt og kørt ud til den lille lufthavn, hvorfra din flyvetur over Nazca-linjerne skal finde sted. Nazca-linjerne er et mysterium, og deres formål er stadig ikke afklaret med sikkerhed. Linjerne, de såkaldte geoglyffer, blev lavet af Nazca-folket i perioden år 200 f.kr. til år 650 e.kr. Linjerne, der kom på UNESCO’s liste over verdenskulturarv i 1994, breder sig over et stort areal, hele 500 km2, i Nazca-ørkenen, hvor det næsten aldrig regner. Dette forklarer, hvordan linjerne har kunnet overleve i århundreder indtil i dag. Der findes over 70 menneske- og dyrefigurer, og omkring 10.000 linjer går på kryds og tværs over ørkenen. De fleste af figurerne kan kun ses fra luften – kolibrien f.eks. måler 97 meter – hvilket rejser spørgsmålet om, hvad formålet var bag Nazca-linjerne. Der er forskellige teorier, der forsøger at forklare baggrunden, hvoraf nogle går på, at linjerne fungerede som astronomisk kalender eller havde en spirituel og rituel funktion, mens andre, mere tvivlsomme teorier, fremfører, at linjerne skulle være et middel til at kommunikere med rumvæsener. Nazca-linjerne er altså stadig et arkæologisk mysterium, som er et must på din rejse til Peru. Flyveturen over Nazca-linjerne, der tager ca. 30 minutter, er en stor oplevelse, man ikke skal gå glip af.

Efterfølgende vil vi fortsætte vores udflugt med en tur til akvædukterne ved Catalloq. De oldgamle Nazca-indbyggere var et stolt folk, der skabte nogle af de mest geniale ingeniørprojekter verden nogensinde har set, inklusive disse 42 akvædukter. Disse akvædukter giver os indblik i, hvordan man benyttede hydrauliske systemer i fjerne tider ved brug af simple materialer, men ved hjælp af en stor viden omkring geometri, matematik og arkitektur!

Sen eftermiddag/tidlig aften kører kører vi videre til Huacachina, en lille oasis, der ligger idyllisk omkring en lille naturlig sø i ørkenen.

  • Måltider: Morgenmad
  • Overnatning: Ica eller Huacachina Oase.

Gå en tur op i de omkringliggende sandklitter, og nyd roen og udsigten over oasen. Du kan også vælge at hoppe op i en buggy og få vind i håret med en sjov køretur op og ned af klitterne og sandboarde ned af klitterne. (Buggy-kørslen er ikke en del af programmet og skal tilkøbes, så husk at gøre opmærksom på det, hvis du ønsker at komme med til det).

Dagens næste punkt er nemlig besøg på en vingård i Pisco, der producerer en af Perus største drikke, opkaldet efter byen, nemlig ”pisco”. Pisco er destilleret sprit lavet på druer, en stærk drik, der ofte drikkes blandet med limesaft, æggehvider og sukker, en drink der hedder ”pisco sour”. På vingården får du indblik i, hvordan pisco produceres, og du kommer også til en pisco-smagning. Med en lidt højere promille i blodet, end vi havde lidt tidligere i dag, kører vi videre til Paracas.

  • Måltider: Morgenmad
  • Overnatning: Paracas.

Lige efter morgenmaden bliver du hentet på hotellet og kørt ned til havnen, hvor din båd venter. I dag går turen nemlig først og fremmest til Ballestas-øerne, der også kaldes ”Mini-Galapagos” eller mere skælmsk, ”Fattigmands-Galapagos”. Bådene er normalt ikke overdækkede, så sørg for at medbringe solcreme og vær klædt på til vind, sol og vandsprøjt. At bære hat anbefales også, da man godt kan risikere at blive ramt af en fugleklat. Medbring evt. en lille kikkert. På vej ud mod øerne vil du ikke undgå at se en kæmpe 150 meter høj geoglyf, der ligner en tre-armet lysestage, ridset ind i en bakkeside. Ingen ved, hvem der lavede geoglyffen, hvornår eller hvad formålet var, men der er adskillige teorier. En af teorierne forbinder den med Nazca-linjerne. En anden teori går på, at den store geoglyf skulle vejlede sømændene i tidligere tider i deres navigation, og at det skulle være baseret på stjernebilledet Sydkorset. Med båden sejler du rundt mellem Ballestas-øerne, med deres klippehuler og naturlige hvælvinger, og kommer helt tæt på et unikt dyre- og fugleliv. Ballestas-øerne ligger ud for Paracas Naturreservat, der strækker sig omkring 15 km syd for Pisco og huser en af de største søløvekolonier i verden. Du ser bl.a. de larmende søløver, der ligger henslængt på klipperne. Du vil også se guanoskarver, der historisk set har været den største producent af guano (fuglegødning, der tidligere blev eksporteret til store dele af verden, herunder Europa, under navnet ”chilesalpeter”). Du vil også se peruanske suler og pelikaner, der lever i store kolonier på op til flere tusind fugle. En anden vigtig beboer på Ballestas-øerne er humboldtpingvinen, der er opkaldt efter den tyske videnskabsmand, der officielt opdagede dem. Er du heldig, kan du måske endda se delfiner, der kan ses svømme legende langs båden til og fra øerne. Bådturen til Ballestas-øerne tager ca. 2 timer. Tilbage i Paracas kan du slappe lidt af på hotellet og pakke kufferten igen, inden afhentning.

Eftermidage er det neste på programmet bustur langs Stillehavskysten fra Paracas til Lima Bussen plejer at gå lidt over frokosttid, men det kan variere. Læn dig tilbage, vi sørger for behagelige pladser med et godt busselskab, og nyd rejsen, der byder på spændende udsigter til et tørt, ørkenagtigt landskab på den ene side og til Stillehavet på den anden. Du kommer også gennem mange mindre byer. Køreturen tager 3 ½ times tid, så ved ankomst til Lima.  Transfer fra busterminal i Lima til lufhavn.

  • Måltider: Morgenmad

Først med fly til Lima og herfra videre mod Danmark. Ankomst dag 18.

  • Måltider: Morgenmad
Koloniale hotel i Cusco

Priser og Hoteller

Som ved alle vores rejser er priserne baseret på overnatning på delt dobbeltværelse. Vi vælger normalt gode 3-stjernede hoteller, så vidt det er muligt. Ønsker I at opgradere til en bedre hotelkategori, er dette som regel muligt. Skriv til os og få nærmere information. 

Alle hoteller, hostels og lodges på vores rejser er nøje udvalgte med gode anmeldelser på TripAdvisor (4 eller 5 stjerner ud af 5), og vi holder løbende øje med kvaliteten og servicen, således at I er sikret god service og behagelige, rene hoteller/hostels/lodges på alle vores rejser. Solorejsende Rejser du alene, finder vi en værelseskammerat af samme køn fra vores gruppe til dig, som du kan dele værelse med. Ønsker du at bo på enkeltværelse, koster det et ekstra gebyr. Forlæng rejsen Synes I at rejsen kunne ændres lidt for at få lige jeres drømmerejse, er dette intet problem. Alle vores rejser kan skræddersyes, så de opfylder lige jeres ønsker og drømme.

Peru Manfoldige rejser billeder

Hvorfor vælge Kondor Rejser

Vi er specialister i Peru-rejser

Uovertruffen service og tryghed fremfor alt!

God kvalitet til en god pris – Rejs selv eller med rejsebureau?

Det siger vores kunder

Tak for en fantastisk rejse! Peru er sådan et smukt land. Og takket være Kondor Rejser gik rejsen virkelig glat.
  • Oplev Perus mangfoldighed af kultur og tradition og kom tæt på den smukke natur og arkæologiske seværdigheder på denne 18 dages rundrejse i det enestående Peru, der byder på mange af landets topseværdigheder. Start din rejse i hovedstaden Lima. Oplev Perus ”Mini-Galapagos” ved Ballestas-øerne og flyv over de mystikomgærdede Nazca-linjer. Bevæg dig dybt ind i verdens dybeste kløft, Colca Canyon, og kom tæt på Perus kondorer. Sejl på Titicaca-søen, hvor de lokale stadig bor på flydende øer. Besøg Cusco, den gamle inkahovedstad og den Hellige Dal, hvor man finder fantastiske inkaruinkomplekser. Rejsens højdepunkt er et besøg på det sagnomspundne Machu Picchu, som vil bringe jer helt tæt på den fascinerende gamle inkacivilisation. Rejs på denne store rundrejse i Peru og bliv betaget af landets kulturelle farverigdom! Dag 1 Ankomst til Lima. Dag 2 Lima Dag 3 Bus til Paracas Dag 4 Ballestas-øerne – Pisco – Nazca Dag 5 Nazca-linjerne og Chauchilla – natbus til Arequipa Dag 6 Arequipa Dag 7 Arequipa Dag 8 Colca Canyon Dag 9 Colca Canyon, Mirador Cruz del Condor – Puno Dag 10   Titicaca-søen Dag 11   Puno – Cusco Dag 12   Cusco Dag 13   Cusco Dag 14   Den Hellige Dal: Chinchero, Moray & Pisac Dag 15   Den Hellige Dal: Ollantaytambo – tog til Aguas Calientes Dag 16   Machu Picchu – Cusco Dag 17   Cusco – Lima – Hjemrejse Dag 18   Hjemkomst i København
  • Dag 1: Ankomst i Lima

    Ankomst i Perus hovedstad, Lima. I lufthavnen bliver I hentet af vores lokale Kondor Rejser-repræsentant og kørt til jeres hotel, hvor I vil få en kort briefing og har mulighed for at stille spørgsmål. Hvis I ankommer tidligt på dagen, er der mulighed for forskellige aktiviteter og ture på egen hånd. Se under dag 2 for forslag til aktiviteter. Vi kan også være behjælpelige med at arrangere en guidet tur. Kontakt os for at høre nærmere.

    Dag 2: Lima Dag på egen hånd.
    Perus hovedstad ligger smukt ved Stillehavet og har en befolkning på knap 10 mio., en tredjedel af Perus samlede befolkning. Lima var den vigtigste by under kolonitiden efter spaniernes erobring af Sydamerika og indtil deres herredømme sluttede i midten af 1800-tallet. ”La Ciudad de los Reyes” (”Kongernes By”), som Limas gamle bydel også kaldes, er på UNESCO’s liste over Verdens Kulturarv for de mange bygninger, der stammer helt tilbage fra spaniernes styre. Det var den spanske erobrer, Pizarro Francisco, der grundlagde byen i 1535 med centrum i Plaza de Armas, som stadig eksisterer den dag i dag. Lima byder på masser af kultur og historie, smuk arkitektur, spændende museer og gastronomiske oplevelser i verdensklasse. Vi anbefaler at opleve Lima til fods. Gå f.eks. rundt i Barranco, kunstnernes og forfatternes kvarter fyldt med charmerende og farverige huse og cafeer. Her og i Miraflores, et andet populært kvarter, er der fantastiske udsigtssteder ud mod Stillehavet. I Lima er der altid en behagelig temperatur og byens beliggenhed ud mod Stillehavet forklarer den altid lidt fugtige luft. Er du til kultur og historie, kan du gå på opdagelse i Limas gamle bydel. Start på byens centrale plads, Plaza de Armas, hvis bygninger er rekonstruktioner af de oprindelige efter det store jordskælv i 1746. Kun bronzespringvandet i midten af pladsen, fra 1651, overlevede jordskælvet. Få minutters gang fra Plaza de Armas ligger Palacio Torre Tagle, der i dag huser Perus Udenrigsministerium. Denne bygning er med sine balkoner med helt utrolige træudskæringer et eksempel på eksisterende kolonitidsarkitektur. Besøg også Guldmuseet, Museo del Oro del Peru y Armas del Mundo, hvor du kan finde en imponerende samling af inkaernes guld og sølv, en af verdens største våbensamlinger samt kunsthåndværk som keramik og vævearbejde. Det store San Francisco-kloster er også et besøg værd, og endnu et eksempel på den smukke kolonistilsarkitektur. Klostret rummer mange smukke elementer, som det imponerende bibliotek med mere end 25.000 værker, en peruansk fortolkning af Da Vincis maleri ”Den Sidste Nadver” og katakomberne med knoglerne fra ca. 30.000 døde. I Lima må du heller gå ikke glip af det uovertrufne køkken, der for 5. år i træk har sikret Peru pladsen som Sydamerikas bedste kulinariske destination (World Travel Awards). Spis f.eks. på Bar Cordano, en gammel og traditionel restaurant, der har beværtet stort set alle Perus præsidenter siden 1905 – restauranten ligger lige over for præsidentpaladset. Et andet godt sted med en fantastisk udsigt er restaurant La Rosa Nautica, der ligger på en mole ud for kysten, eller spis byens måske bedste fiskeretter på chikke restaurant La Mar (en personlig favorit af os) af den internationalt anerkendte stjernekok, Gaston Acurio. Husk dog at bestille bord.
    Dag 3: Paracas
    I dag er det eneste på programmet en bustur langs Stillehavskysten fra Lima til Paracas. Bussen plejer at gå lidt over frokosttid, men det kan variere. Læn dig tilbage, vi sørger for behagelige pladser med et godt busselskab, og nyd rejsen, der byder på spændende udsigter til et tørt, ørkenagtigt landskab på den ene side og til Stillehavet på den anden. Du kommer også gennem mange mindre byer. Køreturen tager 3 ½ times tid, så ved ankomst til Paracas sidst på eftermiddagen er der tid til at checke stille og roligt ind på hotellet og derefter gå lidt rundt i den lille havneby, Paracas, før et lækkert aftensmåltid. Transfer til og fra busterminal i både Lima og Paracas.
    Dag 4: Ballestas-øerne – Pisco vingård – Nazca
    Lige efter morgenmaden bliver du hentet på hotellet og kørt ned til havnen, hvor din båd venter. I dag går turen nemlig først og fremmest til Ballestas-øerne, der også kaldes ”Mini-Galapagos” eller mere skælmsk, ”Fattigmands-Galapagos”. Bådene er normalt ikke overdækkede, så sørg for at medbringe solcreme og vær klædt på til vind, sol og vandsprøjt. At bære hat anbefales også, da man godt kan risikere at blive ramt af en fugleklat. Medbring evt. en lille kikkert. På vej ud mod øerne vil du ikke undgå at se en kæmpe 150 meter høj geoglyf, der ligner en tre-armet lysestage, ridset ind i en bakkeside. Ingen ved, hvem der lavede geoglyffen, hvornår eller hvad formålet var, men der er adskillige teorier. En af teorierne forbinder den med Nazca-linjerne. En anden teori går på, at den store geoglyf skulle vejlede sømændene i tidligere tider i deres navigation, og at det skulle være baseret på stjernebilledet Sydkorset. Med båden sejler du rundt mellem Ballestas-øerne, med deres klippehuler og naturlige hvælvinger, og kommer helt tæt på et unikt dyre- og fugleliv. Ballestas-øerne ligger ud for Paracas Naturreservat, der strækker sig omkring 15 km syd for Pisco og huser en af de største søløvekolonier i verden. Du ser bl.a. de larmende søløver, der ligger henslængt på klipperne. Du vil også se guanoskarver, der historisk set har været den største producent af guano (fuglegødning, der tidligere blev eksporteret til store dele af verden, herunder Europa, under navnet ”chilesalpeter”). Du vil også se peruanske suler og pelikaner, der lever i store kolonier på op til flere tusind fugle. En anden vigtig beboer på Ballestas-øerne er humboldtpingvinen, der er opkaldt efter den tyske videnskabsmand, der officielt opdagede dem. Er du heldig, kan du måske endda se delfiner, der kan ses svømme legende langs båden til og fra øerne. Bådturen til Ballestas-øerne tager ca. 2 timer. Tilbage i Paracas kan du slappe lidt af på hotellet og pakke kufferten igen, inden afhentning. Dagens næste punkt er nemlig besøg på en vingård i Pisco, der producerer en af Perus største drikke, opkaldet efter byen, nemlig ”pisco”. Pisco er destilleret sprit lavet på druer, en stærk drik, der ofte drikkes blandet med limesaft, æggehvider og sukker, en drink der hedder ”pisco sour”. På vingården får du indblik i, hvordan pisco produceres, og du kommer også til en pisco-smagning. Med en lidt højere promille i blodet, end vi havde lidt tidligere i dag, kører vi videre til Huacachina, en lille oasis, der ligger idyllisk omkring en lille naturlig sø i ørkenen. Gå en tur op i de omkringliggende sandklitter eller tag på en adrenalin-rusende køretur med buggy op og ned af klitterne og herefter med ”sandsurfbræt” ned af klitterne. Det er en rigtig sjov oplevelse, der giver gode gys, masser af vind i håret men også stille øjeblikke, hvor du kan lade dig betage af de smukke bakkede sandklitter, som vinden sat aftryk i med mønstre og linjer så langt øjet rækker. (Køreturen med buggy er ikke inkluderet i prisen, så er du interesseret i dette tilkøb, gør venligst opmærksom på dette ved bestilling). Sen eftermiddag/tidlig aften kører bussen til Nazca. Transfer i Nazca fra busterminal til hotel.
    Dag 5: Nazca-linjerne og Chauchilla-mumierne
    Du bliver hentet på hotellet tidligt og kørt ud til den lille lufthavn, hvorfra din flyvetur over Nazca-linjerne skal finde sted. Nazca-linjerne er et mysterium, og deres formål er stadig ikke afklaret med sikkerhed. Linjerne, de såkaldte geoglyffer, blev lavet af Nazca-folket i perioden år 200 f.kr. til år 650 e.kr. Linjerne, der kom på UNESCO’s liste over verdenskulturarv i 1994, breder sig over et stort areal, hele 500 km2, i Nazca-ørkenen, hvor det næsten aldrig regner. Dette forklarer, hvordan linjerne har kunnet overleve i århundreder indtil i dag. Der findes over 70 menneske- og dyrefigurer, og omkring 10.000 linjer går på kryds og tværs over ørkenen. De fleste af figurerne kan kun ses fra luften – kolibrien f.eks. måler 97 meter – hvilket rejser spørgsmålet om, hvad formålet var bag Nazca-linjerne. Der er forskellige teorier, der forsøger at forklare baggrunden, hvoraf nogle går på, at linjerne fungerede som astronomisk kalender eller havde en spirituel og rituel funktion, mens andre, mere tvivlsomme teorier, fremfører, at linjerne skulle være et middel til at kommunikere med rumvæsener. Nazca-linjerne er altså stadig et arkæologisk mysterium, som er et must på din rejse til Peru. Flyveturen over Nazca-linjerne, der tager ca. 30 minutter, er en stor oplevelse, man ikke skal gå glip af. Når du har fået jord under fødderne igen, går turen videre til Chauchilla-kirkegården 30 km. fra Nazca, hvor du skal se Chauchilla-mumierne. Kirkegården, der består af tusindvis af grave, rummer mumificerede døde fra Chincha-folket, der levede i denne ørken i perioden år 1000 til 1400. Tolv grave er blevet udgravet og giver dig et indblik i Chincha-kulturens spændende traditioner og ritualer. Efter aftensmaden fortsætter din fantastiske Peru-rejse, og du tager natbussen mod Colca Canyon og byen Arequipa, op i højere luftlag.
    Dag 6-7: Arequipa
    Du ankommer til Arequipa om morgenen, og efter at være blevet afhentet på busterminalen ankommer du til dit hotel lige i rette tid til morgenmaden. Formiddagen foregår med afslapning på hotellet ovenpå den natlige rejse. De næste to dage i Arequipa foregår på egen hånd. Gå rundt og nyd smukke Arequipa, der er kendt for sine arkitektonisk flotte bygninger i kolonistil, bygget af hvid vulkansten, (”sillar”), hvilket har givet byen dens kaldenavn: ”La Ciudad Blanca”, den Hvide By. Arequipa ligger 2.300 meter over havets overflade – tilpas højere i forhold til Nazca, således at du gradvist kan vænne dig til højden, inden du de næste dage skal videre til Colca Canyon og sidenhen Titicaca-søen, der ligger på toppen af Andesbjergene i 3.800 meters højde. Arequipa ligger for foden af de sneklædte vulkaner Misti, Chachani og Pichu Pichu, som poserer smukt bag byen. Der er en dejlig stemning i Arequipa, og det er værd bare at gå rundt i gader og stræder omkring centrum og på la Plaza de Armas, byens centrale plads. Santa Catalina-klostret fra 1580 er dog et must-see. Det består af 100 rum, tre klostergange og en kirke. Det store og meget velholdte kloster er som en by i byen, hvor man kan forsvinde ind i en anden verden, tilbage i tiden. Der er adgang til næsten alle klostrets rum, og de mange rum (sovekamre, systue, arbejdsværelser, køkken, osv.), hvor nonnerne i århundreder har boet og haft deres daglige virke, giver et fascinerende indblik i klosterlivet. Dog er en del af klostret lukket for offentligheden, da ca. 20 nonner fortsat lever og har deres virke i Santa Catalina-klostret den dag i dag. Tag kameraet med, for her vil I spotte det ene motiv efter det andet at fotografere. Besøg også Arequipas store marked, Mercado San Camilo, der strækker sig over et par bygningsblokke. I stueetagen sælges alskens varer som grøntsager, frugt, kød og lokalt håndværk, mens førsteetagen byder på et væld af små boder, hvor du kan købe friskpressede juicer, en snack eller måske et måltid mad. Bestil et glas meget billigt juice og sæt dig ned og bare kig på menneskerne. Det er en sand attraktion i sig selv! Er du interesseret i det, er der mulighed for dagsture i og uden for Arequipa. F.eks. en let vandretur i området for foden af Misti vulkanen, et smukt naturområde. Der er også mulighed for lette cykelture og guidede byrundture i Arequipa by. Kontakt os for mere info.
    Dag 8: Colca Canyon og Chivay
    Efter morgenmaden fører din rejse dig videre nordpå med din guide mod Colca Canyon. På den første del af turen kører vi gennem et fantastisk landskab med åbne vidder og bjerge, og du vil se fritgående flokke af alpakaer, lamaer, guanacoer og vicuñaer i deres naturlige omgivelser. Disse kameldyr er af stor betydning for menneskene i denne region, der har glæde deres uld, mælk og kød. På vejen mod Colca Canyon kommer vi også over nogle bjergpas, og vi vil for alvor komme op i de tynde luftlag. Men det er korte stop, og vi vil hurtigt være på vej ned igen. Vi tager os dog lige tid til at tage nogle billeder, for også her er utrolig smukt. Endelig ankommer vi til Colca Canyon. Denne imponerende kløft er en af verdens dybeste – dobbelt så dyb som Grand Canyon i Nordamerika. Mange som rejser til Peru kommer for at se netop Colca Canyon, for ligegyldig hvilken årstid man kommer på, er den betagende smuk, og man kan på køreturen sagtens gøre mange stop for at tage billeder. Turen i kløften følger Río Colca, Colca-floden, og man ser mange terrasser, der daterer fra tiden før inkaerne, og som stadig er i brug den dag i dag. I Chivay spiser du frokost. Chivay er en mindre by med et lille marked, hvor du vil se de lokale sælge ris, bønner, alpakakød, frugt og grøntsager iklædt deres farverige traditionelle klædedragter. Er du heldig, ankommer vi ikke for sent og kan gå lidt rundt i Chivay inden det store ryk-ind af ”gringos” om eftermiddagen. Mange bruger Chivay som udgangspunkt for adventure-ture i Colca Canyon med mountainbike, kajak, rafting eller trekking. Om eftermiddagen checker du ind på dit hotel. Brug resten af dagen på afslapning, og besøg eventuelt Chivays varme, helsebringende kilder, ”La Calera Hot Springs” – bassiner varmet naturligt op af de varme kilder. Bassinerne ligger smukt med udsigt over de omkringliggende bjergskråninger.
    Dag 9: Colca Canyon – Mirador Cruz del Condor – Puno
    I dag skal du til Mirador Cruz del Condor, som er et populært udsigtssted i Colca Canyon. Dette udsigtssted ligger 1.200 meter over floden, og udsigten over landskabet og kløften er fantastisk herfra, ikke mindst i solopgangens bløde lys. Desuden er der gode chancer for at spotte de majestætiske kondorer, når de ved hjælp af de opadgående termiske vinde svæver frem og tilbage i og over kløften i deres søgen på føde. Kondorerne, som er i gribbefamilien, er en af verdens største flyvende fugle, og en voksen han vejer op mod 15 kg. og har et vingefang på op til 3,2 meter. Kondoren har traditionelt haft stor betydning, og dets symbol ses overalt på keramik, tekstiler og statuer. Shamaner påkalder kondorens ånd for beskyttelse, og den store fugl antages også at hjælpe en persons sjæl videre til den næste verden efter døden. Kondoren er altså omgærdet af mange myter og legender overalt i Peru og er derfor en vigtig figur i folketraditionen i Bjergområderne. Efter at have nydt synet af og taget en masse billeder af de mægtige fugle går turen tilbage til Chivay, hvorfra du skal med bus mod Puno. Det er en lang bustur, den tager omkring 6 timer, men landskabet, du kommer igennem, er betagende smukt og en oplevelse i sig selv. Du skal køre med en bus for turister, der gør nogle stop på nogle flotte steder undervejs, f.eks. ved den maleriske Lagunillas-sø med sit dybblå vand i 4.100 meters højde. Du ankommer til Puno ved Titicaca-søen om aftenen. På hotellet vil du blive budt velkommen af en Kondor Rejser-partner, som vil briefe dig om din dagstur på Titicaca-søen dagen efter.
    Dag 10: Titicaca-søen
    I dag står du tidligt op, så du kan komme afsted på din dagstur med båd rundt på Titicaca-søen. Titicaca-søen er ikke uden grund blandt højdepunkterne på denne rejse til Peru. Søen er den andenstørste sø i Sydamerika (efter Maracaibo-søen i Venezuela) og den højst beliggende farbare sø i verden med sine 3.800 meter over havets overflade på toppen af Andesbjergene. Søen, som er 190 km lang og 80 km bred, har et areal på 8.300 km2 og ligger på grænsen mellem Peru og Bolivia, som begge skælmsk påstår, at de selv ejer 70 % af søen og det andet land 30 %. På og omkring Titicaca-søen lever to af Perus oprindelige folk, Aymara-folket og Quechua-folket, der stadig dyrker deres århundredegamle traditioner. Turen du skal på i dag går udenom de overrendte og typisk besøgte turiststeder, og vi tager jer i derimod til steder, der viser dig et autentisk billede af, hvordan livet på Titicaca-søen virkelig er. Første stop er på Taquile-øen, hvor vi starter med at vandre ad nogle meget gamle stier fra før inkaerne, mens du nyder det fantastisk smukke landskab med landbrugsterrasser, små simple huse og med søen i baggrunden. Du vil også besøge nogle lokale, som vil give dig et lille indblik i deres kultur og vise dig deres fascinerende gamle vævetraditioner, som går helt tilbage til Inka-, Pukara- og Colla-civilisationerne. Disse traditioner er pga. deres unikke karakter på UNESCO’s liste over verdensarv (egentlig på listen: ”Third Proclamation of Masterpieces of the Oral and Intangible Heritage of Humanity”). Turen fortsætter til Capachica-halvøen, hvor du spiser frokost tilberedt på traditionel vis, hvor kød, fisk og kartofler er tilberedt i ”en ovn” nede i jorden. Du vil tage del i et traditionsrigt ritual, som består af en slags ”bordbøn”, hvor vi takker både Gud (den kristne) og Pachamama (moder jord) for den mad, vi skal til at spise. Frokosten vil naturligvis blive nydt med en fantastisk udsigt over Titicaca-søen. Dagens sidste stop er på en af Uro-øerne, som er en af Titicaca-søens berømte, flydende øer. Øen er lavet udelukket af tagrør, en slags siv, som øens beboere konstant må reparere på i vedligeholdelsen af den. Du får en introduktion til, hvordan de bygger deres flydende øer, og dem, der har lyst, kan komme på en lille sejltur i en traditionel tagrørsbåd, der er meget karakteristisk for Titicaca-søen. Sidst på eftermiddagen er du tilbage i Puno, hvor du kan slappe af resten af dagen.
    Dag 11: Puno – Cusco
    Fra morgenstunden skal du med bus til Cusco, en køretur på omkring seks timer. Du kommer igennem smukke landskaber fra højsletten ned mod Cusco gennem Andesbjergene. Ved busterminalen i Cusco bliver du hentet og bragt til dit hotel, hvor vores lokale guide vil fortælle om hvilke muligheder, der er i den gamle Inkahovedstad. Eftermiddagen er nemlig sat af til at du på egen hånd kan udforske byen. Cusco, der har 420.000 indbyggere, er en yderst interessant by, og du vil se levn fra både Inkariget og kolonitiden; mange steder ses karakteristiske Inka-sten som bygningsfundament med et hus bygget ovenpå i imponerende kolonistil. På den måde er Cusco fuld af historie og kultur, blandet på kryds og tværs fra forskellige epoker af byens historie. Derfor har byen også masser af seværdigheder at byde på, f.eks. Katedralen, der ligger på Plaza de Armas, byens centrale plads, og Korikancha, der var inkaernes vigtigste tempel og helliget Inti, solguden. Der er desuden adskillige museer, man lægge vejen forbi, f.eks. Museo Inka, og i udkanten af byen findes nogle inkaruinkomplekser som Sacsayhuamán, der ligeledes er et besøg værd. Brug f.eks. eftermiddagen på at gå rundt i Cuscos gader omkring Plaza de Armas og i det hyggelige San Blas-kvarter. Besøg også San Pedro-markedet, hvor der sælges alt fra majs, kartofler, quinoa og cocablade til snacks som kogte vagtelæg, syltet slange, hønsesuppe og stegt marsvin og til drinks som frugtjuicer, blendet frøjuice for naturmedicinsk formål og andet.
    Dag 12-13: Cusco
    To dage på egen hånd. Besøg f.eks. nogle af Cuscos spændende museer eller tag med på en guidet 3-timers byrundtur, som tager dig med til Cuscos spændende katedral, Koricancha – Inkaernes største tempel, Sacsayhuaman – stor inkafæstning i bakkerne uden for Cusco, Qenqo-templet, Puka Pukara – den ”Røde Fæstning”, Tambomachay – Inkaens hellige bad og til Christo Blanco – den store Jesusstatue over Cusco. Byrundturen er ikke inkluderet i pakken, så det kræver særlig tilmelding. Skriv og hør nærmere.
    Dag 14: Den Hellige Dal
    Du bliver hentet på hotellet efter morgenmaden af din guide, for i dag går turen nemlig til den Hellige Dal lidt nord for Cusco. Navnet på dalen refererer til den vigtighed den spillede for Inkaerne, såvel som for de lokale i dag, i og med at den Hellige Dals jord er meget frugtbar og står for en betydningsfuld andel af afgrøder som majs, kartofler, quinoa, o. lign. til hele regionen. Første stop på turen er i Chinchero, en lille by ved indgangen til den Hellige Dal. Byen er kendt for sin kolonistilskirke og for sine dygtige vævere. Vi lægger vejen forbi et vævecenter, der fungerer som et kooperativ af lokale kvinder, der producerer smukke vævearbejder og varer af strik. De viser os, hvordan de først rengør ulden, fra enten får eller alpaka, og siden hvordan de farver den med 100 % naturlige farvestoffer af planter, blomster og mineraler. Kvinderne viser os ligeledes vævemetoden, som munder ud i smukke vævede stoffer i alskens farver, der er så traditionelt for Andesbjergene. I Moray vil din guide fortælle om de spændende cirkelformede landbrugsterrasser, der kan ses her. Terrasserne blev lavet af inkaerne, der benyttede dem som et agronomisk center, til bl.a. forsøg med afgrøder. I de tre naturlige, store huller genskabte inkaerne ved hjælp af terrasserne tolv forskellige mikroklimaer og tyve forskellige miljøzoner, hvorved man kunne teste i hvilke klimaer afgrøderne trivedes bedst. Bagefter kunne inkaerne så bruge den viden i praksis og optimere produktionen af deres afgrøder. Det er nu tid til frokost, så vi kører videre langs den Hellige Dal til byen, Urubamba, hvor vi spiser en god frokost på en lille lokal restaurant. På vejen til Pisaq, som er sidste stop på turen, kører gennem den Hellige Dals smukke landskab, der omkranses af Andesbjergene, mens vi ad snoede veje bevæger os gennem små landsbyer og forbi majs- og kornmarker, med Urubamba-floden som en tro følgesvend under hele turen. Pisaq-ruinerne ligger temmelig højt oppe på bakketoppen, omgivet af landbrugsterrasser og med en fantastisk udsigt over dalen, og ruinernes placering vidner om Inkaernes utrolige bygningsfærdigheder. Inkaerne brugte angiveligt Pisaq til både beboelse, militære formål og til tilbedelse af deres guder. Din guide tager dig med rundt på ruinkomplekset og fortæller om de forskellige dele, herunder soltemplet og det astronomiske observatorium. Vi bliver også introduceret til Intihuatana, som er et klippefremspring, som Inkaerne anvendte til, via solen, at læse kalenderåret.
    Dag 15: Den Hellige Dal 2
    Efter morgenmaden kører vi med vores private transport og din guide videre ind i dalen mod Ollantaytambo. Ollantaytambo er en lille by, som af nogle kaldes den nulevende inka-by, fordi folk her stadig holder fast i gamle inkatraditioner, f.eks. i landbruget. Efter at den 9. Inka-konge, Pachacutec, havde erobret området, byggede han i midten af 1400-tallet Ollantaytambo som et administrativt centrum og byens udlægning er stadig som Inkaerne udtænkte den. Over byen troner et fort, som Manco Inka benyttede sig af i modstanden mod de spanske erobrere i starten af 1500-tallet. Dette fort indeholder bl.a. et soltempel, og mange detaljer ved disse gamle ruiner tyder netop på, at stedet var af ment som et ceremonielt og religiøst sted – nærmere end af militært. Ollantaytambo er udgangspunktet for den klassiske Inkasti (4 dage) til Machu Picchu. Fra Ollantaytambo tager vi toget til Aguas Calientes (også kaldet Machu Picchu City), en togtur, der tager ca. 1 time og 45 minutter. På togstationen bliver vi hentet og bragt til vores hotel og aftenen kan nydes på egen hånd i Aguas Calientes.
    Dag 16: Machu Picchu – Cusco
    Vi anbefaler at stå nogenlunde tidligt op og afsted med bussen op til Machu Picchu ved 8-tiden senest. Fra Machu Picchu by afgår der busser i pendulfart frem og tilbage mellem Machu Picchu by og selve Machu Picchu for at transportere de mange daglige besøgende til Perus nok største seværdighed. De peruanske myndigheder har sammen med UNESCO aftalt at begrænse adgangen til Machu Picchu og ikke tillade flere end 2.500 besøgende dagligt for at beskytte stedet, der siden 1983 er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. På Machu Picchu får vi en guidet tur rundt på det store ruinkompleks og bliver ført ind i historien bag og anvendelsen af de mange spændende bygninger på stedet. Det er umuligt ikke at blive fuldstændig betaget af stedet. De mange bygningskonstruktioner, templer og terrasser ligger intet mindre end helt fantastisk: på toppen af Andesbjergene, bogstaveligt talt. Man må knibe sig i armen for at overbevise sig selv om, at man virkelig befinder sig her. Udsigten er overvældende. Hele vejen omkring Machu Picchu ligger den ene bjergtop efter den anden, dækket af grøn junglevegetation, der kun bidrager til hele mystikken og fornemmelsen af at være den, der netop har fundet et helt utroligt uopdaget sted. Er man interesseret, er det muligt at klatre op ad Wayna Picchu-klippen og herfra nyde Machu Picchu fra oven. Det tager en times tid at klatre op og ned. Bemærk at man skal have købt billet på forhånd, da adgangen til Wayna Picchu er meget begrænset (kun 400 personer om dagen; 200 personer kl. 7.00-8.00 og 200 personer kl. 10.00-11.00). På Machu Picchu bruger vi 2-3 timer i ro og mag og tager herefter tilbage til Aguas Calientes for at spise frokost. Om eftermiddagen rejser vi tilbage til Cusco, som bliver afslutningen på vores uforglemmelige store rundrejse i Peru. Nyd den sidste aften med en dejlig middag, måske på Cuscos smukke Plaza de Armas. Vi anbefaler også gerne restauranter.
    Dag 17: Hjemrejse
    Alt efter hvad tid jeres fly til Lima afgår, bliver I hentet på hotellet og kørt til lufthavnen. I Lima fanger I jeres fly videre mod Europa. Alt efter hvor mange timers ventetid I har, kan vi arrangere en bytur i Lima eller bestille bord på en af Limas gode restauranter som den perfekte afslutning på jeres fantastiske rejse til Peru. Du ankommer tilbage i Danmark på dag 18.
  • Inkluderet i prisen

    Overnatning: 12 nætter på 3-stjernet hotel (Lima,  Arequipa, Puno, Cusco) 4 nætter på Bed & Breakfast (Paracas, Nazca, Chivay, Aguas Calientes og Calca) Transport: Al transport, som er en del af programmet, er inkluderet i prisen (bus, privat transport, tog, båd). Transfers: Alle transfers på turen er inkluderet, herunder afhentning fra lufthavn i Lima på dag 1 og afhentning på hotel og aflevering i lufthavn i Cusco på dag 17. Måltider: Morgenmad på dag 2-17. Frokost på dag 8, 9, 10, 11 og 14. Aftensmad i natbus til Arequipa på dag 5 (ca. kl. 22:30) Engelsk-/spansktalende guide: På ture til Ballestas-øerne, Nazca-linjerne, Chauchilla, Colca Canyon, Titicaca-søen, Puno-Cusco, den Hellige Dal og Machu Picchu (Dag 4, 5, 8-11, 14-16) Adgangsbilletter: Til Machu Picchu, Chauchilla-kirkegården, Moray, Pisac og Ollantaytambo.

    Ikke inkluderet i prisen

    Måltider: Morgenmad: Dag 1: alle måltider. Frokost: Dag 2-5, 6-7, 10-11, 12-13 og dag 16.

    Aftensmad: Dag 1-4, 6-18. Billetter: til de termiske kilder i Aguas Calientes og til buggy og sandboarding i Huacachina.

  • Medbring

    Klik Medbring til Peru for diverse nyttig information før din Peru-rejse.

    Alle nødvendige vaccinationskort (rådfør med egen læge)

    Rejsedokumenter: pas, rejseforsikring, flybilletter (inkl. fotokopier af flybilletter) Penge: Rejsechecks, Kredit eller debitkort, kontanter i både USD og Soles. Tøj: Shorts, lange bukser, evt. trekkingbukser, regnjakke (i regnsæsonen december-marts), fleecebluse, varme sokker, vindjakke, T-shirts (både kort- og langærmede), trøje, handsker, hue, vandresko/solide løbesko, Evt. sportssandaler Diverse: Solhat/kasket, solbriller, solcreme (mindst faktor 30), badetøj, badehåndklæde, evt. kikkert, myggespray, Kamera/videokamera, Ur/vækkeur, og en lille rygsæk til ejendele nødvendige under den daglige vandring. Vandflaske: Vandflaske og vandrensningstabletter (vær opmærksom på at almindelige sodavands- og mineralvandsflasker ikke er tilladte på Inkastien. Medbring i stedet vandflasker i hård plastik fra f.eks. sports- og friluftslivsforretninger). Rejseremedier: Læbepomade, hovedpinepiller, plaster, antihistaminer, Imodium eller lignende medicin mod diarre, og evt. særlig lægeordineret medicin. Medbring al medicin i original emballage.
  • Afgangsdatoer 2020

    14. marts 2020

    Pris pr. person: kr. 25.450,– grupperejser er MED dansk rejseleder (min. 6 pers. – maks. 12) Priserne er baseret på min. 2 personer, delt dobbeltværelse og er inkl. fly fra København. Varighed: 18 dage Datoer: 14. marts 2020 Afrejselufthavn: København 

    15. september 2020

    Pris pr. person: kr. 25.450,– grupperejser er MED dansk rejseleder (min. 6 pers. – maks. 12) Priserne er baseret på min. 2 personer, delt dobbeltværelse og er inkl. fly fra København. Varighed: 18 dage Datoer: 15. september 2020 Afrejselufthavn: København

    For individuelle rejser

    Fleksible afrejsedatoer
    Pris pr. person: kr. 25.450,–   (for juli afgange og/eller hjemkoster: 26.950,-) Rejser du individuelt, er du ikke begrænset af afgangsdatoerne her ovenfor. Vi arrangerer en rejse med den afrejsedato, der lige passer dig!  Rejser med engelsktalende rejseleder. Priserne er baseret på min. 2 personer, delt dobbeltværelse og er inkl. fly fra København. Varighed: 18 dage Afrejselufthavn: København

Se rundrejsen på kortet

DEMO