Kontakt: +45 50540204

Har du overvejet, om der måske er gode – og mindre gode – tidspunkter på året at vandre Inkastien? Bliv klogere her.

Peru Inkastien vejr

Sjok.

Sjok.

Sjok.

Sjok.

Våde strømper, regn der løber ned ad nakken og med en sjaskvåd regnjakke, der klæber til kroppen.
Vandring på Inkastien i silende regn. Det vil du helst undgå, ik’?

Faktisk er det vejret, der er den vigtigste faktor at tage i betragtning, inden du beslutter dig for, hvornår du skal af sted på den gamle inkarute.

Heldigvis er der tidspunkter af året, hvor du er så godt som helt sikker på tørt og solrigt vejr på den gamle Inkarute.

Nedenfor finder du en lille måned-for-måned guide til vejret på Inkastien, så du kan blive klogere på hvilke måneder af året, du bør gå efter – og hvilke du bør undgå – hvis du vil have størst chance for godt vejr på Inkastien.

Gør drømmen til virkelighed! Book din plads på verdens muligvis smukkeste vandrerute i dag – og undgå udsolgte datoer.

Måned-for-måned guide over vejret på Inkastien

I denne måned-for-måned guide kan du læse meget mere om hvilket vejr, du kan forvente dig på Inkastien.

De to hovedsæsoner

Andesbjergene er karakteriseret af to overordnede årstider: regnsæsonen og tørsæsonen.

Maj til oktober: Tørsæson

November til april: Regnsæson

Måned-for-måned mere detaljeret

Januar

Januar ligger lige midt i regnsæsonen, så du skal forvente en del regn i denne årets første måned. Er du heldig kan du måååååske få en enkelt solrig dag. Men – regn – ikke med det (hø hø).

Februar

I februar måned lukker myndighederne altid Inkastien, så de kan vedligeholde og lave forbedringer, så alle os glade rejsende er sikret en god og sikker oplevelse på stien. Det betyder så derfor, at det ikke muligt at komme af sted i februar.
Machu Picchu er dog stadig åben, men hvis du trekke til Machu Picchu, må du vælge en af de alternative inkastier til Machu Picchu eller du kan tage toget fra Cusco eller Ollantaytambo.

Marts

I marts kan du forvente regnfulde nætter og overskyede dage. Er du heldig, kan du måske få en eller to dage med sol. Regnsæsonen kører på sit sidste, men man kan i bjergene stadig godt komme ud for blokerede veje eller stier pga. regn.

April

I april slutter regnsæsonen lige så stille og roligt, og dagene bliver varmere og mere behagelige, og med kun lidt spredte regnbyger her og der.

Vandrer klædt i varmt tøj på Inkastien Peru
Vejret om natten på Inkastien kan i tørsæsonen godt blive rigtig koldt og komme ned til omkring frysepunktet, så medbring varmt tøj.

Maj til oktober

I denne periode er det tørsæson i Andesbjergene, så fra maj til oktober kan du være temmelig på ret stabilt vejr med masser af sol.
De bedste måneder at vandre Inkastien er nok fra juni til september. Her kan du forvente dig dage med utroligt klart vejr og halvkølige temperaturer. Det giver dig de optimale vejrforhold for en smuk oplevelse på Inkastien.

Nætterne kan dog blive ret kølige (fra 4 til -1 grad) – så husk uldundertøjet.

Vær opmærksom på at der hvert år den 24. juni afholdes den traditionsrige og meget populære Solfest, Inti Raymi, i Cusco.

Denne store begivenhed betyder altid en større tilstrømning af turister og lokale fra andre dele af landet til Cusco – og til Machu Picchu – her i slutningen af juni måned.

Også Perus nationaldag i slutningen af juli betyder at mange lokale trækker i vandrestøvlerne for at gå Inkastien og/eller besøge Machu Picchu.
Det varme og tørre vejr fra august til september viser sig altid som populære rejsetidspunkter.

November

I november måned starter regnsæsonen igen. Forvent regnbyger nu og da og perioder med dårligt vejr og med enkelte solstrejf.
Nætterne i regnsæsonen er mindre kølige, end i tørsæsonen. Men temperaturerne falder da alligevel til omkring de 7 grader om natten.

Fordelen ved dette tidspunkt af året er dog, at det ikke er lige så populært som i vores sommermåneder, og du vil ikke være nødsaget til at booke i så lang tid i forvejen som i højsæsonen.

Har du ikke sikret dig din plads på Inkastien endnu, så vent ikke længere. Book nu, før der bliver udsolgt.

December

December plejer at være en regnfuld måned med enkelte solskinsdage. Det mest forventelige er dog overskyede dage uden regn.

På grund af jul og nytår vil der dog tidligt være rift om billetterne, og priser på rejser og hotelophold vil også være dyrere – til trods for vejret. Så vil du gå Inkastien til Machu Picchu i december, så book i god tid! (gerne mindst 6 måneder i forvejen).

***

Som du kan læse i vores guide her, er der altså tidspunkter, der er bedre end andre at gå Inkastien – i hvert fald, hvis du vil være rimelig sikker på godt vejr.

Du kan selvfølgelig også bruge denne guide til at finde ud af, hvilke måneder af året, det er en god idé at have en regnjakke med i rygsækken, for selvom de fleste nok vil foretrække tørt og solrigt vejr på Inkastien, så er det altså også en både stor og meget smuk oplevelse selvom, der skulle komme nogle dryp – eller tre – i løbet af turen.

Så hvornår det er det bedste tidspunkt at booke din plads på Inkaernes gamle vandrerute – det er helt op til dig!

Hvornår planlægger du at tage afsted? Skriv i kommentarfeltet nedenfor! [gdl_icon type=”icon-suitcase” color=”#222″ size=”16px”] [gdl_icon type=”icon-hand-down” color=”#222″ size=”16px”]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *